L’Escala een prachtig dorpje met ongeveer 10.000 inwoners die direct of indirect betrokken zijn bij het toerisme. Toch varen nog dagelijks de vissers ‘s avonds uit, om op traditionele wijze, met lantaarns en lange netten, de Anxoves de L’Escala binnen te halen. Wereldwijd staat L’Escala bekend om hun Ansjovis.
Tijd voor “Escalivada amb anchovy” oftewel geroosterde groenten met Ansjovis

recept
Gepubliceerd door SmulBoks
Wat leuk dat jullie een kijkje komen nemen in mijn open keuken. Ik heb geen keukengeheimen.
Mijn vrienden en familie weten inmiddels, dat als ze 1 stap in mijn keuken zetten, ze automatisch proefkonijn zijn.
Niet dat ze daar over klagen hoor. De enige klacht die ik het afgelopen jaar te horen krijg, is dat ze nooit gelijk mogen aanvallen, overal moet eerst een foto van gemaakt worden.
Ik laat jullie namelijk stap voor stap foto’s van de bereiding zien.
Verder vind je op mijn site informatie over mijn catering activiteiten en kookdemo’s.
Geniet ervan en mocht je vragen hebben, laat me het weten.
Culinaire groet Miranda Boks
Bekijk meer berichten