Pulpitos a la Catalana / gebakken octopusjes

squid-471807_640[1]
Dit Catalaans recept is een van mijn favorieten. Als ik op de vismarkt in Groningen verse inktvis zie liggen, dan weet ik wel wat we nog diezelfde avond gaan eten.

Traditioneel wordt dit gerecht met kleine octopusjes gemaakt. Deze zijn in Spanje al moeilijk te vinden laat staan in Nederland. Ik heb me laten vertellen dat het verboden is om op ze te vissen. Meestal worden ze vervangen door stukjes gesneden tentakels van grotere inkvissen.

Recept

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: