Pulpitos a la Catalana / gebakken octopusjes

squid-471807_640[1]
Dit Catalaans recept is een van mijn favorieten. Als ik op de vismarkt in Groningen verse inktvis zie liggen, dan weet ik wel wat we nog diezelfde avond gaan eten.

Traditioneel wordt dit gerecht met kleine octopusjes gemaakt. Deze zijn in Spanje al moeilijk te vinden laat staan in Nederland. Ik heb me laten vertellen dat het verboden is om op ze te vissen. Meestal worden ze vervangen door stukjes gesneden tentakels van grotere inkvissen.

Recept

Gepubliceerd door SmulBoks

Wat leuk dat jullie een kijkje komen nemen in mijn open keuken. Ik heb geen keukengeheimen. Mijn vrienden en familie weten inmiddels, dat als ze 1 stap in mijn keuken zetten, ze automatisch proefkonijn zijn. Niet dat ze daar over klagen hoor. De enige klacht die ik het afgelopen jaar te horen krijg, is dat ze nooit gelijk mogen aanvallen, overal moet eerst een foto van gemaakt worden. Ik laat jullie namelijk stap voor stap foto’s van de bereiding zien. Verder vind je op mijn site informatie over mijn catering activiteiten en kookdemo’s. Geniet ervan en mocht je vragen hebben, laat me het weten. Culinaire groet Miranda Boks

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?