Mel i Mató/ kaastoetje met honing

FullSizeRender

Dit toetje is al eeuwen een geliefd nagerecht in Catalonië
Mató is een zachte en frisse verse kaas. Veel minder vet dan de meeste soorten kaas.
Meestal wordt deze kaas gemaakt van koeienmelk maar is steeds meer te verkrijgen van schapen- of geitenmelk. In Nederland is Mató moeilijk te krijgen, maar Ricotta is een prima vervanger.
Het toetje behoeft niet veel uitleg. Voor het opdienen moet de kaas goed koud zijn.
Leg een dikke plak op een schaaltje en giet er enkele lepels vloeibare honing over.
Leg er een paar walnoten bovenop.

Heel simpel maar erg lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: