Mel i Mató/ kaastoetje met honing

FullSizeRender

Dit toetje is al eeuwen een geliefd nagerecht in Catalonië
Mató is een zachte en frisse verse kaas. Veel minder vet dan de meeste soorten kaas.
Meestal wordt deze kaas gemaakt van koeienmelk maar is steeds meer te verkrijgen van schapen- of geitenmelk. In Nederland is Mató moeilijk te krijgen, maar Ricotta is een prima vervanger.
Het toetje behoeft niet veel uitleg. Voor het opdienen moet de kaas goed koud zijn.
Leg een dikke plak op een schaaltje en giet er enkele lepels vloeibare honing over.
Leg er een paar walnoten bovenop.

Heel simpel maar erg lekker!

Gepubliceerd door SmulBoks

Wat leuk dat jullie een kijkje komen nemen in mijn open keuken. Ik heb geen keukengeheimen. Mijn vrienden en familie weten inmiddels, dat als ze 1 stap in mijn keuken zetten, ze automatisch proefkonijn zijn. Niet dat ze daar over klagen hoor. De enige klacht die ik het afgelopen jaar te horen krijg, is dat ze nooit gelijk mogen aanvallen, overal moet eerst een foto van gemaakt worden. Ik laat jullie namelijk stap voor stap foto’s van de bereiding zien. Verder vind je op mijn site informatie over mijn catering activiteiten en kookdemo’s. Geniet ervan en mocht je vragen hebben, laat me het weten. Culinaire groet Miranda Boks

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?