Ik kan niet meer zonder!!

vac

Vandaag geen recept, morgen weer. Ik ben zo druk als een baasje.
Voor de komende  partycatering, heb ik gisteravond de procureur weer in de rub gezet,
Vandaag heeft deze 6 uur in de oven gestaan.
Natuurlijk volgens mijn recept pulled pork.
Als extra, heb ik er een flinke scheut calvados aan toegevoegd.
rub
Een paar maanden geleden heb ik mezelf getrakteerd op een Easyvac plus via kookwinkel Oldenhof.
De procureur heb ik met de rub en de calvados gevacumeerd.

vacuum
Waarom vacumeren? Als de producten ( in dit geval de procureur) vacuüm verpakt is, blijft smaak, kleur, aroma, vocht en vitaminen zo optimaal mogelijk behouden.

Als ik vlees inkoop, of het nu uit de supermarkt is of bij de slager, maak eerst een lekker papje met kruiden, haal mijn vlees erdoor heen en vacumeer het geheel.
Vervolgens laat ik ( in dit geval de procureur) 15 minuten rusten op het aanrecht.
Zet de datum van de dag op de zak, en leg het vervolgens in de vriezer of koelkast.
In de koelkast, vacuüm verpakt, is het product veel langer houdbaar.
houdbaarheid
Wil je het product invriezen dan scheelt het enorm veel ruimte. ( wat heb ik een hekel aan al die onzinnige verpakkings materialen).
Na ontdooien is het vlees gelijk klaar voor gebruik.
Ik gebruik de vacumeermachine van Solis nu 3 maanden en ik ben er meer dan tevreden over.
De vacumeermachine is geschikt voor zowel droge als vochtige levensmiddelen. Het handige van deze EasyVac Plus vacumeermachine is dat u deze ook kunt gebruiken voor het vacumeren van voorraadbussen dankzij de slangaansluiting.
Bij de Kookwinkel Oldenhof, is deze vacumeermachine te koop voor € 179,00

Natuurlijk zijn er machines die professioneler zijn. (dus ook duurder).
Maar ik kook veel en vacumeer veel, deze is kwalitatief een toppertje voor misschien wel iets meer dan huis tuin en keuken gebruik.

Doe er je voordeel mee!

Gepubliceerd door SmulBoks

Wat leuk dat jullie een kijkje komen nemen in mijn open keuken. Ik heb geen keukengeheimen. Mijn vrienden en familie weten inmiddels, dat als ze 1 stap in mijn keuken zetten, ze automatisch proefkonijn zijn. Niet dat ze daar over klagen hoor. De enige klacht die ik het afgelopen jaar te horen krijg, is dat ze nooit gelijk mogen aanvallen, overal moet eerst een foto van gemaakt worden. Ik laat jullie namelijk stap voor stap foto’s van de bereiding zien. Verder vind je op mijn site informatie over mijn catering activiteiten en kookdemo’s. Geniet ervan en mocht je vragen hebben, laat me het weten. Culinaire groet Miranda Boks

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?