Ja, we willen het misschien nog niet, maar de herfst zit er toch echt aan te komen. Nu heb ik al jaren in de kast het boek: “ Handboek eetbare paddenstoelen”. Elke herfst neem ik mij voor om met dit boekje de bossen in te trekken.
Het komt er nooit van. Zeker afgelopen weekend niet. We hebben namelijk champignonkwekers als vrienden. Ha Ha!
Het hele jaar door kweekt de familie Spronk , in klimaat gecontroleerde koelcellen, de meest prachtige champignons.
Dus een weekendje Rhenoy, is een week champignons eten.
Als we daar komen, staan er altijd “flats met piri piri” in de oven ( of op de bbq).
flats zijn uitgegroeide witte paddenstoelen. Ze lijken op portabella’s, maar omdat ze helemaal zijn volgroeid, zijn ze platter, dus ideaal om te vullen.
In Nederland zijn ze moeilijk te krijgen omdat ze meestal regelrecht naar het Verenigd Koninkrijk gaan. Daar worden ze bij het ontbijt geserveerd.
Voor dit recept kan je dus portabella’s gebruiken. Net zo lekker hoor!