Piri piri champignons

flatssss
Ja, we willen het misschien nog niet, maar de herfst zit er toch echt aan te komen. Nu heb ik al jaren in de kast het boek: “ Handboek eetbare paddenstoelen”. Elke herfst neem ik mij voor om met dit boekje de bossen in te trekken.

Het komt er nooit van. Zeker afgelopen weekend niet. We hebben namelijk champignonkwekers als vrienden. Ha Ha!
Het hele jaar door kweekt de familie Spronk , in klimaat gecontroleerde koelcellen, de meest prachtige champignons.

Dus een weekendje Rhenoy, is een week champignons eten.
Als we daar komen, staan er altijd “flats met piri piri” in de oven ( of op de bbq).
flats zijn uitgegroeide witte paddenstoelen. Ze lijken op portabella’s, maar omdat ze helemaal zijn volgroeid, zijn ze platter, dus ideaal om te vullen.

In Nederland zijn ze moeilijk te krijgen omdat ze meestal regelrecht naar het Verenigd Koninkrijk gaan. Daar worden ze bij het ontbijt geserveerd.

Voor dit recept kan je dus portabella’s gebruiken. Net zo lekker hoor!

KLIK HIER: voor recept

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: