Eierbal met gehakt

eierbal2

De eierbal is een populaire snack in Noord- en Oost-Nederland. Bij elke snackbar en cafetaria’s staat er wel een eierbal op de menukaart. Buiten die regio’s heeft de eierbal nauwelijks bekendheid. Waarschijnlijk zijn de eierballen gebaseerd is op de Schotse eierbal “Scotch egg”

Origineel bestaat de bal uit een hard gekookt ei in ragout. Voor het VrijMiBo hapje gaan we voor een iets simpele variant. Met gehakt en een zacht gekookt ei. Wel net zo lekker. Prettig weekend!

KLIK HIER voor recept

Gepubliceerd door SmulBoks

Wat leuk dat jullie een kijkje komen nemen in mijn open keuken. Ik heb geen keukengeheimen. Mijn vrienden en familie weten inmiddels, dat als ze 1 stap in mijn keuken zetten, ze automatisch proefkonijn zijn. Niet dat ze daar over klagen hoor. De enige klacht die ik het afgelopen jaar te horen krijg, is dat ze nooit gelijk mogen aanvallen, overal moet eerst een foto van gemaakt worden. Ik laat jullie namelijk stap voor stap foto’s van de bereiding zien. Verder vind je op mijn site informatie over mijn catering activiteiten en kookdemo’s. Geniet ervan en mocht je vragen hebben, laat me het weten. Culinaire groet Miranda Boks

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?