Flammkuchen met shoarmavlees

Flammkuchen2

Hij bestaat al decennia lang: de flammkuchen.

Flammkuchen vindt zijn oorsprong in de Duits-Franse grensstreek de Elzas. Vandaar dat hij ook wel tarte flambée wordt genoemd.
Bakkers die wilden testen of hun houtgestookte oven heet genoeg was om brood te bakken, legden een dunne rol deeg op de bodemplaat van de oven. Afhankelijk van hoe snel de deegrol bruin en krokant werd, bepaalden ze de temperatuur van de oven.
De klassieke flammkuchen is die met crème fraîche, zure room, uien en spek. Maar vandaag hebben we zin in shoarma.

KLIK HIER voor recept

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: