Weer helemaal opgeladen… en om maar gelijk goed te beginnen!

waterlogogifMijn goede voornemen voor dit jaar was/is: afvallen, meer bewegen en meer drinken. En dan bedoel ik niet alcoholische dranken.

Elk jaar weer dezelfde voornemens. Soms word ik een beetje moe van mezelf.

Dus stond ik 1 januari voor de keuze.

Stoppen met deze onzin en gewoon op dezelfde voet doorgaan als afgelopen jaar.

Of toch maar weer eens beginnen, en niet gelijk alles tegelijk te willen.

Dus tijd voor een stappenplan!

Stap 1: meer bewegen. Ik heb de cursus Start to run al op mijn mp3 gezet, en ben rustig aan begonnen. De lessen Start to run bouwen op van 0 naar 5 kilometer hardlopen. Ze worden aan elkaar gepraat door de Vlaamse presentratrice Evy Gruyaert.

Ik heb al zo lang niet meer hardgelopen, dus als een wilde te gaan rennen leek mij geen goed begin.

Rustig opbouwen… ( kon ook niet anders met die ijzel van afgelopen week)niets forceren dan blijft het leuk. Nouja leuk, de 1e 3 lessen vond ik niet leuk. Stiekem was ik best wel blij met de ijzel. Ik weet dat er een moment komt dat het echt leuk en bevrijdend gaat voelen.

straalnet-start-to-run-kl[1]

Stap 2: Ik ga kritischer kijken naar ingrediënten: Geen zorgen ik ga nu niet van allerlei gezonde shakes, tofuburgers en bleekselderij snacks bloggen hoor. We houden van eten, maar ik ga iets meer experimenteren met gezondere ingrediënten.

eat healthy!
eat healthy!

Stap 3: meer water drinken! Ik drink veel te veel koffie, in de alcohol spuug ik ook niet en vitamine watertjes sla ik ook niet af.

En om maar gelijk met stap 3 te beginnen: Vitaminewater. “extra vitamine C” en “bevat antioxidanten”. De teksten zijn geweldig, maar hoe misleidend kan een naam zijn.

De meeste drankjes bevatten veel suikers, meestal niet minder dan de gewone frisdranken.
Minstens 2 liter water per dag drinken, Puff. Hoe krijg ik het weg.

Waarom drink ik een glas cola zo leeg en sta te hikken bij een glas water?

Het antwoord is zo simpel ( in mijn geval). Als ik mijn water opleuk dan werkt het wel. Ik ga voor de psychische aanpak.

Ik maak mijn eigen vitaminewater, prominent in de koelkast, tapje eraan en tappen maar.

Ik heb nu 2 taps van 3 liter in de koelkast staan met groente en fruit.

tap

Elke dag moet ik ze bijvullen. De hele familie tapt maar door. Sterker nog ik heb dit jaar nog geen frisdrank hoeven halen.

Mijn vriendin kwam laatst langs, Wat wil je drinken? “oh, doe me maar zo’n vitaminewatertje.

Nou, ik ken haar al heel wat jaren, die heeft nog nooit om water gevraagd.

Vanmorgen las ik toevallig nog een  Vetverbrandend fruitwater- recept met komkommer, gember, munt en limoen

  • 8 glazen kraanwater
  • 1 tl versgeraspte gember
  • 1 verse komkommer, schillen met een fijnschiller en dan in dunne plakken snijden
  • 1 limoen (of meer)  in stukjes
  • 12 blaadjes verse munt

Of dit recept nu zo vetverbrandend is weet ik niet hoor. Maar ik ben gek op gember dus waarom niet gewoon proberen.

 

Gepubliceerd door SmulBoks

Wat leuk dat jullie een kijkje komen nemen in mijn open keuken. Ik heb geen keukengeheimen. Mijn vrienden en familie weten inmiddels, dat als ze 1 stap in mijn keuken zetten, ze automatisch proefkonijn zijn. Niet dat ze daar over klagen hoor. De enige klacht die ik het afgelopen jaar te horen krijg, is dat ze nooit gelijk mogen aanvallen, overal moet eerst een foto van gemaakt worden. Ik laat jullie namelijk stap voor stap foto’s van de bereiding zien. Verder vind je op mijn site informatie over mijn catering activiteiten en kookdemo’s. Geniet ervan en mocht je vragen hebben, laat me het weten. Culinaire groet Miranda Boks

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?