Gesmoorde kippenbouten met krokante korst

kiplogoAfgelopen zaterdag op de markt zie ik ze weer staan…… “de Kipkluivers”.
In de kou, aan een sta-tafel hun kipkluifjes te dippen in een saus.

De geur komt mij tegemoet. HEERLIJK!

Maar als ik “de Kluivers” zie knagen om het laatste stukje vlees van het botje te knabbelen, loop ik snel door.

Ik ben gek op kip, maar kluiven/botjes/spiertjes….. Ik griezel ervan.

Ik ben een echte kipfiletvrouw. En daar haal ik zelfs nog alle ongewenste plekjes vanaf.

Mijn man en kinderen behoren tot de categorie “Kipkluivers”, zo af en toe laat ik mij overhalen om kippenbouten klaar te maken.

Maar dan wel op mijn manier. Het vlees moet sappig zijn en zo van het bot afvallen.

En mocht er nog een stukje vlees aan het bot zitten, dan schuif ik mijn bordje wel door.

KLIK HIER voor recept

Gepubliceerd door SmulBoks

Wat leuk dat jullie een kijkje komen nemen in mijn open keuken. Ik heb geen keukengeheimen. Mijn vrienden en familie weten inmiddels, dat als ze 1 stap in mijn keuken zetten, ze automatisch proefkonijn zijn. Niet dat ze daar over klagen hoor. De enige klacht die ik het afgelopen jaar te horen krijg, is dat ze nooit gelijk mogen aanvallen, overal moet eerst een foto van gemaakt worden. Ik laat jullie namelijk stap voor stap foto’s van de bereiding zien. Verder vind je op mijn site informatie over mijn catering activiteiten en kookdemo’s. Geniet ervan en mocht je vragen hebben, laat me het weten. Culinaire groet Miranda Boks

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?