Gesmoorde kippenbouten met krokante korst

kiplogoAfgelopen zaterdag op de markt zie ik ze weer staan…… “de Kipkluivers”.
In de kou, aan een sta-tafel hun kipkluifjes te dippen in een saus.

De geur komt mij tegemoet. HEERLIJK!

Maar als ik “de Kluivers” zie knagen om het laatste stukje vlees van het botje te knabbelen, loop ik snel door.

Ik ben gek op kip, maar kluiven/botjes/spiertjes….. Ik griezel ervan.

Ik ben een echte kipfiletvrouw. En daar haal ik zelfs nog alle ongewenste plekjes vanaf.

Mijn man en kinderen behoren tot de categorie “Kipkluivers”, zo af en toe laat ik mij overhalen om kippenbouten klaar te maken.

Maar dan wel op mijn manier. Het vlees moet sappig zijn en zo van het bot afvallen.

En mocht er nog een stukje vlees aan het bot zitten, dan schuif ik mijn bordje wel door.

KLIK HIER voor recept

3 Comments

  1. SmulBoks says:

    Dank je Kyra, ik ben niet zo’n schrijver dus vertel ik mijn verhaal achter het recept. Het zijn tenslotte mijn familie en vrienden die proefkonijn zijn. En geloof me die zijn behoorlijk kritisch!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: