Koffielust… wat aans?

Koffielustfoto
Nog geen 10 jaar geleden bedacht je je wel 2 keer, om in het openbaar te vertellen dat je naar Veenhuizen ging. En nog steeds hoor ik Veenhuizen…? Daar zitten toch alleen maar criminelen?
Ja, klopt en het is er crimineel gezellig!

Rondom het gevangenismuseum zijn de afgelopen jaren ondernemers neergestreken die de prachtige monumentale panden weer nieuw leven hebben ingeblazen.
Veenhuizen is een bijzonder dorp met een wonderlijke geschiedenis. Een open dorp waar van alles te zien te beleven en te proeven is.

En, als er iets te proeven is, ben ik natuurlijk van de partij.

Zo is er vorig jaar op het oude ambachtscluster (schuin tegenover het Gevangenismuseum), Mark ter Maat op eigen wijze met veel liefde en passie koffie gaan branden onder de naam Koffielust.

Best wel erg, op een steenworp afstand van mijn huis en ik was er nog nooit geweest.
Dus vorige week ben ik in de auto gestapt ( ja sorry het regende) om vervolgens uren

later met een hoofd vol ideeën en een paar heerlijke zakken versgebrande koffie weer richting huis te gaan.
Wat een leuk initiatief. Maar ook het enthousiasme van Mark…. Als die eenmaal begint te vertellen over koffie….. aanstekelijk.

Als dank voor de tijd en het besmetten van zijn ‘’koffievirus’’, ben ik diezelfde avond nog aan het experimenteren gegaan met de versgebrande koffiebonen.
Het resultaat: heerlijke koffie tulbandjes met noten en chocolade.
Koffiecake Wat aans!

KLIK HIER voor recept.

imagesAZ207639

 

Gepubliceerd door SmulBoks

Wat leuk dat jullie een kijkje komen nemen in mijn open keuken. Ik heb geen keukengeheimen. Mijn vrienden en familie weten inmiddels, dat als ze 1 stap in mijn keuken zetten, ze automatisch proefkonijn zijn. Niet dat ze daar over klagen hoor. De enige klacht die ik het afgelopen jaar te horen krijg, is dat ze nooit gelijk mogen aanvallen, overal moet eerst een foto van gemaakt worden. Ik laat jullie namelijk stap voor stap foto’s van de bereiding zien. Verder vind je op mijn site informatie over mijn catering activiteiten en kookdemo’s. Geniet ervan en mocht je vragen hebben, laat me het weten. Culinaire groet Miranda Boks

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?