Nispero gelei

Nisperos
Elke keer als ik in Spanje ben, neem ik mijzelf weer voor om ze mee naar huis te.
Elke keer vergeet ik het weer maar deze keer niet!

De nispero, oftewel Japanse mispel of loquat, is een eivormige, oranje vrucht van 2-5 cm groot.
Onder de oranje schil zit het zeer sappige, aromatische, zoetzure vruchtvlees dat enigszins doet denken aan een abrikoos.
Van deze vrucht maken de Spanjaarden maar wat graag Jam.

Ik heb er een stevige gelei van gemaakt die heerlijk is bij pittige kaas of natuurlijk Spaanse Manchego

KLIK HIER voor recept

 

Gepubliceerd door SmulBoks

Wat leuk dat jullie een kijkje komen nemen in mijn open keuken. Ik heb geen keukengeheimen. Mijn vrienden en familie weten inmiddels, dat als ze 1 stap in mijn keuken zetten, ze automatisch proefkonijn zijn. Niet dat ze daar over klagen hoor. De enige klacht die ik het afgelopen jaar te horen krijg, is dat ze nooit gelijk mogen aanvallen, overal moet eerst een foto van gemaakt worden. Ik laat jullie namelijk stap voor stap foto’s van de bereiding zien. Verder vind je op mijn site informatie over mijn catering activiteiten en kookdemo’s. Geniet ervan en mocht je vragen hebben, laat me het weten. Culinaire groet Miranda Boks

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?