Nispero gelei

Nisperos
Elke keer als ik in Spanje ben, neem ik mijzelf weer voor om ze mee naar huis te.
Elke keer vergeet ik het weer maar deze keer niet!

De nispero, oftewel Japanse mispel of loquat, is een eivormige, oranje vrucht van 2-5 cm groot.
Onder de oranje schil zit het zeer sappige, aromatische, zoetzure vruchtvlees dat enigszins doet denken aan een abrikoos.
Van deze vrucht maken de Spanjaarden maar wat graag Jam.

Ik heb er een stevige gelei van gemaakt die heerlijk is bij pittige kaas of natuurlijk Spaanse Manchego

KLIK HIER voor recept

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: