Kerstmenu idee 1

kerstmenu-voor-blog
Nog een paar dagen dan is het alweer kerst. De 1 weet al weken wat de familie voorgeschoteld krijgt, de ander is nog flink aan het dubben.
De komende dagen ga ik elke dag een drie gangen menu op de site zetten. Natuurlijk met recepten, uitleg en boodschappenlijstje.

Vandaag:

Voorgerecht:
Gebakken camembert met cranberry compote

img_4372

Hoofdgerecht:
Beenham met gemengde paddenstoelen, asperges, pancetta in een jasje van bladerdeeg

beenhamgif - kopie

Nagerecht:
Gevulde peertjes met spijs van pistache en rode vruchtjes

peertjes

2 Comments

  1. Anoniem says:

    Het jasje van bladerdeeg was bij mij van karton? Wat heb ik fout gedaan. ( ik dacht laat ik het recept eerst maar eens proberen alvorens het met kerst gelijk op tafel te zetten)

    Like

    • SmulBoks says:

      Wat heel goed mogelijk is, is dat je het bladerdeeg bij het stapelen van de plakjes te hard hebt aangedrukt. Misschien zelfs met de deegroller eroverheen gegaan. Je moet het bladerdeeg zo weinig mogelijk bewerken. Gebruik anders een groot vel bladerdeeg.
      Tip 2: gebruik je geen combistoomoven. Zet onderin een bakje water om iets stoom toe te voegen.
      Tip 3: gebruik croissantdeeg deze is iets vetter.
      Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt. Prettige dagen gewenst.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: