Afgelopen week kreeg ik een mailtje van Lebox, een bedrijf opgericht door Beef & Steak. Dit bedrijf heeft ook dit jaar weer 4 kerstboxen samengesteld en aan mij de ”vervelende” keus om 1 van deze boxen uit te proberen. Het menu wat mij het meeste aansprak was de kerstbox met lamsschenkel
- Voorgerecht : Angus bavette met kappertjes, piccalilly, cornichon, zuurdesem toast
- Hoofdgerecht: Lamschenkel met La Rate, pompoen, haricot vert, feta en peterselieolie
- Nagerecht: Crumble van amandel, appel, rozijn, kaneel en room
Na mijn keuze kreeg ik ,volgens afspraak, de kerstbox de volgende dag op de afgesproken tijd.
De inhoud van de box bestaat uit:
- Aberdeen Angus flank steak (ca. 700 gram
- 4 lamsschenkels ca. 500 gram
- Recepten van Chef Sylvia Fransen
- Boodschappenlijst
Na een goedgekeurde inspectie heb ik mijn ouders opgebeld met de vraag: he pap en mam, zin in een 3 gangen menu morgen?
Na het bestuderen van het recept ben ik met boodschappenlijst op zak, op pad gegaan voor de benodigde ingrediënten.
Nu heb ik mij zoveel mogelijk aan het origineel gehouden. Toch waren er een aantal ingrediënten die niet mijn voorkeur hadden, maar we gaan zo veel mogelijk volgens recept!
Voorgerecht:Angus bavette met kappertjes, piccalilly, cornichon en zuurdesem toast.Een makkelijk gerecht, zowel warm als koud. Wel enorm veel vlees voor 4 personen ( niet dat ik daar een probleem mee heb) We hebben de helft gebruikt en de andere helft de volgende dag lekker opgegeten.
Het vlees was werkelijk waar om te zuigen en heerlijk van smaak.
Mijn voorkeur zou voor de volgende x niet uitgaan naar piccalilly, cornichon en kappertjes.
Persoonlijk vind ik deze zure smaken afbreuk doen aan het heerlijke vlees. Ik zou gaan voor een zoete chutney op een cranberry compote en in plaats van de cornichon en kappertjes, walnoten
Hoofdgerecht: Lamsschenkel met La Rate aardappel, pompoen, haricot vert, feta en peterselieolie
Ik had nog niet eerder Lamschenkel gegeten. Ik ben niet zo gek op lamsvlees. Misschien dat ik daarom ook wel deze box heb gekozen. En deze keuze is mij erg goed bevallen.
Het vlees viel letterlijk van het bot. Wederom om te zuigen. Ik was bang dat het vlees iets droog zou worden en heb dobbelsteentjes spek mee laten garen.
Leuk gerecht, wat ik zeker vaker ga maken. ( filmpje hoofdgerecht)
Nagerecht: Crumble van amandel, appel, rozijn, kaneel en room
Dat eenvoudig super lekker kan zijn bewijst dit receptje. Lekker om koud te eten maar ook zeker lekker warm met een bolletje ijs.
We hebben heerlijk gegeten, En op de vraag of ik volgend jaar een box bestel moet mijn antwoord zijn absoluut!
Het is prettig dat het meeste denkwerk al uit handen is genomen, als je het recept stap voor stap volgt, tover je een heerlijk drie gangen kerstmenu op tafel.
Als ik toch een klein kritiekpuntje mag geven: we vonden de boodschappenlijst erg gewoontjes, het miste de kerst – touch. De smaak van het vlees was zo verfijnd dat dit iets meer verdiende dan piccalilly en feta.
1 ding is zeker: met Lebox begin je relaxt aan het kerstdiner.
De recepten van dit 3 gangen diner vind je hier