Beenhammetje met marsepein

beenhammetje met marsepein

Ingrediënten:
voor 4 personen

500 g beenham
25 g roomboter
100 g Marcipano Mokka-Hazelnoot
100 ml extra sterke koffie
1/2 tl kaneelpoeder
2 el bruine basterdsuiker

Bereidingswijze:

  • Smelt de roomboter, voeg de koffie, kaneel en de Marcipano toe.
  • Doe de beenham in een plastic zak en giet het mengsel erbij.
  • Laat het geheel minstens 24 uur in de zak marineren.
  • Ik trek meestal de zak vacuüm.
  • Verwarm de oven op 175 °C
  • Leg de beenham in een ovenschaal en giet het mengsel eroverheen.
  • 45 minuten laten braden in midden van de oven
  • Om de 10 minuten het sap over de beenham gieten.
  • Na 45 minuten de beenham uit de oven halen. ( zet de oven niet uit maar verhoog deze naar 190°C
  • Het mengsel met 2 el bruine suiker in een pannetje in laten koken tot een siroopachtig geheel, kijk uit dat het niet verbrand.
  • Leg de Beenham weer in een ovenschaal en smeer hem in met het stroopachtige mengsel.
  • Beenham weer in de oven en 5 minuten afbakken.

Tip. Hak wat hazelnoten en strooi deze over het mengsel voordat je deze af gaat
bakken.

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: