Ingrediënten:
voor 4 personen
500 g beenham
25 g roomboter
100 g Marcipano Mokka-Hazelnoot
100 ml extra sterke koffie
1/2 tl kaneelpoeder
2 el bruine basterdsuiker
Bereidingswijze:
- Smelt de roomboter, voeg de koffie, kaneel en de Marcipano toe.
- Doe de beenham in een plastic zak en giet het mengsel erbij.
- Laat het geheel minstens 24 uur in de zak marineren.
- Ik trek meestal de zak vacuüm.
- Verwarm de oven op 175 °C
- Leg de beenham in een ovenschaal en giet het mengsel eroverheen.
- 45 minuten laten braden in midden van de oven
- Om de 10 minuten het sap over de beenham gieten.
- Na 45 minuten de beenham uit de oven halen. ( zet de oven niet uit maar verhoog deze naar 190°C
- Het mengsel met 2 el bruine suiker in een pannetje in laten koken tot een siroopachtig geheel, kijk uit dat het niet verbrand.
- Leg de Beenham weer in een ovenschaal en smeer hem in met het stroopachtige mengsel.
- Beenham weer in de oven en 5 minuten afbakken.
Tip. Hak wat hazelnoten en strooi deze over het mengsel voordat je deze af gaat
bakken.
Succes!