Beenhammetje met marsepein

beenhammetje met marsepein

Ingrediënten:
voor 4 personen

500 g beenham
25 g roomboter
100 g Marcipano Mokka-Hazelnoot
100 ml extra sterke koffie
1/2 tl kaneelpoeder
2 el bruine basterdsuiker

Bereidingswijze:

  • Smelt de roomboter, voeg de koffie, kaneel en de Marcipano toe.
  • Doe de beenham in een plastic zak en giet het mengsel erbij.
  • Laat het geheel minstens 24 uur in de zak marineren.
  • Ik trek meestal de zak vacuüm.
  • Verwarm de oven op 175 °C
  • Leg de beenham in een ovenschaal en giet het mengsel eroverheen.
  • 45 minuten laten braden in midden van de oven
  • Om de 10 minuten het sap over de beenham gieten.
  • Na 45 minuten de beenham uit de oven halen. ( zet de oven niet uit maar verhoog deze naar 190°C
  • Het mengsel met 2 el bruine suiker in een pannetje in laten koken tot een siroopachtig geheel, kijk uit dat het niet verbrand.
  • Leg de Beenham weer in een ovenschaal en smeer hem in met het stroopachtige mengsel.
  • Beenham weer in de oven en 5 minuten afbakken.

Tip. Hak wat hazelnoten en strooi deze over het mengsel voordat je deze af gaat
bakken.

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?