Fruitige eendenborst salade

fruitige eendenborstsalade

Fruitige eendenborst salade
2 personen

Ingrediënten:

1 tamme eendenborst ( ong. 200 g)
2 handperen
1 el boter
2 el honing
1 vanillestokje
150 g champignons
50 g gepelde walnoten
200 g gemengde sla
2 sinaasappels
10 g verse gemberwortel
½ tl mosterd
1 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
25 blauwe bessen

ingre.eend

Bereiding eendenborstfilet:

  • Snijd de vetkant van de eendenborst met een scherp mes kruislings in met 1,5 cm ertussen tot aan het vlees.

eend

  • Bestrooien met peper.
  • Verhit een koekenpan met dikke bodem zonder boter of olie.
  • Bak de eendenborstfilet de eerste 3 min. op hoge temperatuur aan de vetkant, zodat het vet eruit kan lopen en deze lekker knapperig wordt.

eend in pan

  • Matig de temperatuur en bak tot het gewenste resultaat.
  • Rood 5-6 min. per kant
  • Medium 6-7 per kant
  • Doorbakken 7-8 minuten per kant
  • Houd de eendenborst tijdens het bakken in beweging door over de bodem te draaien.
  • Prik niet in het vlees.
  • Wikkel de eendenborst in aluminiumfolie en laat rusten
  • Gooi het vet niet weg want daar bak je 4 minuten de champignons in.

champ

Bereiding champignons:

  • Verhit een scheut olijfolie en in een koekenpan en bak de champignons circa 4 minuten.
  • Breng op smaak met een beetje zout en peper.

In de tussentijd kan je verder met de peertjes.

Bereiding peertjes:

  • Schil de peren en snijd de peren in lange repen.
  • Laat de boter smelten in een koekenpan.
  • Schraap een vanillestokje uit en voeg deze bij de boter.
  • Voeg nu de peertjes toe, en bak de peren in circa 3 minuten goudbruin.
  • Voeg de honing toe en karamelliseer de peren.

peertjes

  • Snijd de schil van 1 sinaasappel en snijd de partjes eruit.

Bereiding Dressing:

  • Pak een schoon kommetje.
  • Rasp de buitenkant van de sinaasappel.
  • Pers de sinaasappel.
  • Rasp de gember.
  • Voeg 15 blauwe bessen toe.
  • Mix de ingrediënten van de dressing met een staafmixer en voeg druppelsgewijs 5 el olijfolie toe.
  • Breng op smaak met een beetje en peper.

Serveren:

  • Snijd de eend in dunne tranches.
  • Leg de sla in het midden van het bord en verdeel er de tranches eendenborst over.
  • Garneer met de champignons, peer, walnoten, blauwe bessen en partjes sinaasappel.

Voor het serveren giet je de dressing erover.

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: