Fruitige eendenborst salade

fruitige eendenborstsalade

Fruitige eendenborst salade
2 personen

Ingrediënten:

1 tamme eendenborst ( ong. 200 g)
2 handperen
1 el boter
2 el honing
1 vanillestokje
150 g champignons
50 g gepelde walnoten
200 g gemengde sla
2 sinaasappels
10 g verse gemberwortel
½ tl mosterd
1 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
25 blauwe bessen

ingre.eend

Bereiding eendenborstfilet:

  • Snijd de vetkant van de eendenborst met een scherp mes kruislings in met 1,5 cm ertussen tot aan het vlees.

eend

  • Bestrooien met peper.
  • Verhit een koekenpan met dikke bodem zonder boter of olie.
  • Bak de eendenborstfilet de eerste 3 min. op hoge temperatuur aan de vetkant, zodat het vet eruit kan lopen en deze lekker knapperig wordt.

eend in pan

  • Matig de temperatuur en bak tot het gewenste resultaat.
  • Rood 5-6 min. per kant
  • Medium 6-7 per kant
  • Doorbakken 7-8 minuten per kant
  • Houd de eendenborst tijdens het bakken in beweging door over de bodem te draaien.
  • Prik niet in het vlees.
  • Wikkel de eendenborst in aluminiumfolie en laat rusten
  • Gooi het vet niet weg want daar bak je 4 minuten de champignons in.

champ

Bereiding champignons:

  • Verhit een scheut olijfolie en in een koekenpan en bak de champignons circa 4 minuten.
  • Breng op smaak met een beetje zout en peper.

In de tussentijd kan je verder met de peertjes.

Bereiding peertjes:

  • Schil de peren en snijd de peren in lange repen.
  • Laat de boter smelten in een koekenpan.
  • Schraap een vanillestokje uit en voeg deze bij de boter.
  • Voeg nu de peertjes toe, en bak de peren in circa 3 minuten goudbruin.
  • Voeg de honing toe en karamelliseer de peren.

peertjes

  • Snijd de schil van 1 sinaasappel en snijd de partjes eruit.

Bereiding Dressing:

  • Pak een schoon kommetje.
  • Rasp de buitenkant van de sinaasappel.
  • Pers de sinaasappel.
  • Rasp de gember.
  • Voeg 15 blauwe bessen toe.
  • Mix de ingrediënten van de dressing met een staafmixer en voeg druppelsgewijs 5 el olijfolie toe.
  • Breng op smaak met een beetje en peper.

Serveren:

  • Snijd de eend in dunne tranches.
  • Leg de sla in het midden van het bord en verdeel er de tranches eendenborst over.
  • Garneer met de champignons, peer, walnoten, blauwe bessen en partjes sinaasappel.

Voor het serveren giet je de dressing erover.

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?