Voor de dressing:
Ingrediënten:
sap van ½ citroen
3 dl olijfolie
2 el honing of Marcipano schoonheid
zout
peper
Bereiding:
- Verwarm de honing of de Marcipano met het citroensap.
- Blus het af met de azijn.
- Voeg nu 125 g blauwe bessen toe.
- Laat een paar minuten pruttelen.
- Als de blauwe bessen zacht zijn pureer je het geheel met de staafmixer.
- Voeg de olijfolie geleidelijk toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Laat geheel afkoelen.
Voor de Sla:
Ingrediënten:
½ galia meloen
125 g blauwe bessen
gemengde sla
4 plakjes ontbijtspek
4 plakjes geitenkaas bijvoorbeeld van de Bettinehoeve
pijnboompitten
10 grote aardbeien
5 cherrytomaatjes
takjes basilicum
Bereiding:
- De meloen in stukjes snijden ( of maak bolletjes met bolletjeslepel).
- De aardbeien in plakjes snijden.
- Tomaatjes halveren.
- Vul 2 bordjes met gemengde sla en een paar blaadjes basilicum.
- Giet hierover een flinke scheut dressing.
- Op de sla komen de cherrytomaatjes, meloen en aardbeien.
- Omwikkel de 4 geitenkaasjes met de spek.
- Bak de geitenkaasjes om en om ( kijk uit dat ze niet openspringen).
- Leg nu het geitenkaasje op het geheel .
- Maak het bordje af met nog een beetje dressing, blauwe bessen en geroosterde pijnboompitjes.
Succes!