Fruitige salade met geitenkaas en blauwe bessen dressing.

fruitige salade met geitenkaas en blauwe bessen dressinVoor de dressing:
Ingrediënten:
 
sap van ½ citroen
3 dl olijfolie
2 el honing of Marcipano schoonheid
zout
peper

Bereiding:

  • Verwarm de honing of de Marcipano met het citroensap.
  • Blus het af met de azijn.
  • Voeg nu 125 g blauwe bessen toe.
  • Laat een paar minuten pruttelen.
  • Als de blauwe bessen zacht zijn pureer je het geheel met de staafmixer.
  • Voeg de olijfolie geleidelijk toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat geheel afkoelen.

Voor de Sla:
Ingrediënten:
 
½ galia meloen
125 g blauwe bessen
gemengde sla
4 plakjes ontbijtspek
4 plakjes geitenkaas bijvoorbeeld van de Bettinehoeve
pijnboompitten
10 grote aardbeien
5 cherrytomaatjes
takjes basilicum

Bereiding:

  • De meloen in stukjes snijden ( of maak bolletjes met bolletjeslepel).
  • De aardbeien in plakjes snijden.
  • Tomaatjes halveren.
  • Vul 2 bordjes met gemengde sla en een paar blaadjes basilicum.
  • Giet hierover een flinke scheut dressing.
  • Op de sla komen de cherrytomaatjes, meloen en aardbeien.
  • Omwikkel de 4 geitenkaasjes met de spek.
  • Bak de geitenkaasjes om en om ( kijk uit dat ze niet openspringen).
  • Leg nu het geitenkaasje op het geheel .
  • Maak het bordje af met nog een beetje dressing, blauwe bessen en geroosterde pijnboompitjes.

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?