Ingrediënten
4 eieren
110 g roomboter.
220 g poedersuiker
2 el water
130 g bloem
480 ml melk
1 vanille peul
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160 ̊C.
- Schraap de zaden uit de vanille peul en voeg deze toe aan de melk.
- Breng de melk aan de kook met de lege vanille peul en laat de melk op laag vuur 10 min. doorkoken. Let op dat de melk niet aanbrand.
- Laat de melk afkoelen tot handwarm en verwijder de vanille peul.
- Splits de eieren.
- Klop de eiwit stijf en zet weg.
- Smelt de boter en laat iets afkoelen.
- klop het eigeel met de poedersuiker tot lichtgeel.
- Voeg de gesmolten boter en het water beetje voor beetje toe en meng goed door.
- Voeg de bloem toe en klop totdat alles goed is opgenomen.
- Schenk beetje voor beetje de melk toe, zorg er voor dat de vanillezaadjes allemaal meegaan.
- Klop het geheel totdat alles is opgenomen.
- Schep in 3 delen het eiwit door het eigeel beslag.
- Voorzichtig, vouw als het ware het eiwit door het beslag.
- Het eiwit zal als een soort vlokken door het beslag gaan zitten.
- Vet een vorm licht in.
- Verdeel het beslag over de vorm.
- Zet de vorm 40 minuten in de hete oven.
- Combi-stoomoven: 150̊ C/ 25% vocht /40 min.
- Laat de cake in de vorm afkoelen.
- Bestrooi met poedersuiker
- Persoonlijk vind ik deze cake het smakelijkst, als hij een nachtje afgedekt in de in de koelkast heeft gelegen.
Succes!