Custard cake

custard2
Ingrediënten

4 eieren
110 g roomboter.
220 g poedersuiker
2 el water
130 g bloem
480 ml melk
1 vanille peul
img_4485

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160 ̊C.
  • Schraap de zaden uit de vanille peul en voeg deze toe aan de melk.
  • Breng de melk aan de kook met de lege vanille peul en laat de melk op laag vuur 10 min. doorkoken. Let op dat de melk niet aanbrand.
  • Laat de melk afkoelen tot handwarm en verwijder de vanille peul.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eiwit stijf en zet weg.
  • Smelt de boter en laat iets afkoelen.
  • klop het eigeel met de poedersuiker tot lichtgeel.
  • Voeg de gesmolten boter en het water beetje voor beetje toe en meng goed door.
  • Voeg de bloem toe en klop totdat alles goed is opgenomen.
  • Schenk beetje voor beetje de melk toe, zorg er voor dat de vanillezaadjes allemaal meegaan.
  • Klop het geheel totdat alles is opgenomen.

 

  • Schep in 3 delen het eiwit door het eigeel beslag.
  • Voorzichtig, vouw als het ware het eiwit door het beslag.
  • Het eiwit zal als een soort vlokken door het beslag gaan zitten.
  • Vet een vorm licht in.
  • Verdeel het beslag over de vorm.
  • Zet de vorm 40 minuten in de hete oven.
  • Combi-stoomoven: 150̊ C/ 25% vocht /40 min.
  • Laat de cake in de vorm afkoelen.
  • Bestrooi met poedersuiker
  • Persoonlijk vind ik deze cake het smakelijkst, als hij een nachtje afgedekt in de in de koelkast heeft gelegen.

Succes!

face
custard2

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?