Kokos bananencake met chocolade
Ingrediënten:
3 eiwit
150 g suiker
1 zakje vanillesuiker
3 druppels vanille aroma of in mijn geval 2 tl Ambon banana ( toko)
zout
125 g bloem
2 tl bakpoeder ( afgestreken)
100 g kokos
75 g boter, gesmolten en afgekoeld
2 bananen
Voor het garneren:
beetje kokos
200 g pure chocolade
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 ̊C / COMBISTOOMOVEN 170̊C
- Maak de mengkom goed vetvrij met een beetje citroensap.
- Mix de eidooier met een snufje zout schuimig.
- Voeg 100 g suiker toe en mix top een lichte crème.
- Voeg nu het geheel van de suiker toe met de bakpoeder en klop goed door zodat de crème punten gaat vormen.
- Giet nu de aroma door het schuim met de vanille suiker en klop door tot het is opgenomen.
- Zeef de bloem en meng deze met de kokos.
- Schep hier beetje voor beetje het schuim door.
- Schep het er voorzichtig door (vooral NIET ROEREN!!).
- Giet nu beetje bij beetje de gesmolten boter door het geheel.
- Snij de bananen in kleine stukjes en schep deze zachtjes door het beslag.
- Schep het geheel in een ingevet bakblik of tulband.
- Bak goudgeel 40 minuten op 175 ̊C / COMBISTOOMOVEN 35 MIN./170̊C/ WEINIG VOCHT.
Als de cake is afgekoeld giet je hierover de pure chocolade die je au bain marie hebt laten smelten.
Succes!