Pompoen-appeltaart met marsepein.

pompoenappeltaart

Ingrediënten:
150 g appel
1 el citroensap
175 g pompoen
100 ml sinaasappelsap
125 g vloeibare boter/margarine
200 g zelfrijzend bakmeel (of bloem met 3 tl bakpoeder)
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
100 g amandelspijs of marsepein of 4 grote el smeerbare marsepein
2 el amandelschaafsel, geroosterd.
Topping:
200 ml slagroom
1 zakje klopvast
1 zakje vanillesuiker

img_4165

Bereiding:

  • Schil de appels en snij de appel in kleine blokjes.
  • Besprenkel de appel met citroensap.
  • Snij de pompoen in kleine stukjes
  • Kook de pompoen in een pan met 50 ml sinaasappelsap, 1 zakje vanillesuiker en 2 el, geraspte schil van sinaasappel, ongeveer 5 min.
  • Zeef het geheel.
  • Schep de blokjes appel door de pompoen.
  • Laat het geheel afkoelen
  • Be boter een springvorm Ø26 cm

Deeg:

      • Meng zelfrijzend bakmeel, suiker en vanillesuiker.
      • Voeg de eieren, vloeibare boter toe.
      • Klop het geheel zorgvuldig op.
      • Snij de amandelspijs, marsepein in zeer kleine stukjes en schep deze blokjes door het beslag. Gebruik je smeerbare marsepein dan 4 grote eetlepels.
      • Voeg 2/3 van de inmiddels afgekoelde fruitmassa (probeer het vocht eruit te knijpen) toe aan het deeg en klop het er voorzichtig door.
      • Doe het deeg in de beboterde springvorm en strijk het glad.
      • Bak de taart in de stoomoven 30 min/ 170 ̊C/ combistoom 25%
      • Heb je geen stoomoven dan 35 min/180 ̊C
  • Haal de taart uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster

Topping:

  • Klop de 200 ml slagroom stijf met de vanillesuiker en klopvast. ben je een zoetekauw dan iets meer suiker mee kloppen.
  • Sla voorzichtig met een pollepel 1/3 van de fruitmassa door de slagroom
  • Bestrijk de taart met deze topping

Serveer de taart met geroosterde amandelschaafsel en geraspte sinaasappelschil.

Succes!

fblike1

img_4176

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: