Skuffukake.. oftewel IJslandse brownies met vruchten

skufkake1gif

Ingrediënten

500 g patent bloem gezeefd

15 g bakpoeder

1/2 tl kaneel

300 g suiker

150 ml melk

150 g boter gesmolten

50 g pure chocola gesmolten

80 ml koffie warme sterke koffie

150 g Skyr frambozen

1 doosje diepvries frambozen en blauwe bessen

 

Glazuur

 

200 g poedersuiker

50 g boter gesmolten, iets afgekoeld

10 g cacaopoeder

50 ml sterke koffie

gemalen kokos

Verwarm de oven voor op 175 °C.

  • Vet een ronde of vierkante in en bekleed met bakpapier.
  • Zeef de bloem, voeg hierbij de bakpoeder, kaneel en cacao.
  • Zet het weg.
  • Meng suiker, en eieren tot een romig geheel.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Voeg de melk, boter, chocola en koffie toe.
  • Voeg het bloemmengsel toe aan de natte ingrediënten en meng tot het geheel is opgenomen.
  • Voeg de Skyr toe en meng goed door. niet te lang.
  • Giet het beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig.
  • Verdeel hierover de bevroren vruchten.
  • Plaats in de oven voor 30-40 minuten.
  • Combi/stoomoven 175 °C/ weinig vocht / 35 min.
  • Laat de cake afkoelen.

 

Glazuur

  • Verwarm de koffie. handwarm
  • Voeg boter, poedersuiker en cacaopoeder toe , en meng tot alles is opgelost.
  • Schenk het glazuur over de cake, verdeel gelijkmatig en besprenkel naar smaak met gemalen kokos.

 

Laat de cake opstijven in de koelkast.

 

Succes!

%d bloggers liken dit: