Ingrediënten:
250 g bloem
200 g suiker
200 g roomboter op kamertemperatuur, in blokjes
1 ei
zakje karamel fudge
Voor de vulling:
300 g amandelspijs
100 g witte chocolade
150 g kristalsuiker
250 ml slagroom
200 g noten mix
Bereiding:
- Mix het bloem, suiker, 1 ei en de roomboter tot een glad deeg.
- Leg het deeg te rusten in de koelkast.
- Beboter een bakvorm van 22-24 cm. Doorsnede.
- Druk de helft van het deeg op de bodem en zet het bakblik even in de diepvries. ( dit omdat het dan iets makkelijker is om de volgende laag aan te brengen).
- Smeer de amandelspijs op de deegbodem. Druk goed aan en zet weer in de diepvries.
- Smelt op een laag vuur in een pan met dikke bodem de suiker.
- Blijf voortdurend roeren met een garde tot dat alle suiker gesmolten is.
- Blus deze dan af met een scheut room. Voorzichtig want het gaat flink borrelen.
- Voeg nu al roerend beetje voor beetje de slagroom toe. Blijf verhitten totdat het mengsel mooi gemengd is. blijf roeren!
- Voeg nu de chocolade toe.
- Zodra de chocolade opgelost is voeg je de gehakte noten toe.
- Schenk de vulling op een beboterde schaal en laat dit afkoelen.
- Oven voorverwarmen op 175 ̊ C
- Haal te vorm uit de diepvries en giet de vulling bovenop het amandelspijs.
- Neem nu de overgebleven helft van het boterdeeg en verdeel deze in stukjes bovenop de karamel vulling.
- Snij de fudge in kleine stukjes en verdeel deze over de bovenkant.
- Plaats de bakvorm in het midden van de oven. Baktijd ca. 35/40 minuten.
- COMBISTOOMOVEN: 35 minuten /weinig vocht 170̊ C
- Serveertip:Laat de koek koud worden, koud is hij echt het lekkerste.
O ja, kleine stukjes snijden. Nogal machtig
