Hachee met Maallust 1818

hachee met Maallust

Hachee met Maallust 1818
voor 6/7 personen

Ingrediënten:

1000 g riblappen
1 flesje Maallust 1818
1 el Zaanse grove mosterd
25 ml rode balsamico azijn
4 a 5 el appelstroop
4 el bruine basterdsuiker
6 teentjes knoflook
8 jeneverbessen
6 kruidnagels
6 laurierblaadjes
1 volle tl komijnzaad
4 middelgrote uien
2 dikke plakken Indische cake
1 bouillonblokje ( vlees)
scheutje olie
150 ml water

Bereiding:

  • Snij 1000 g runderlappen in blokjes van 2 cm bij 2 cm, en bak deze met een klontje boter.
    er komt waarschijnlijk veel water af, dus zodra ze rondom dichtgeschroeid  zijn doe je het vlees even in een vergiet en laat het vlees uitlekken.
  • In een pan de uiringen en knoflook aan fruiten.
  • Voeg het komijnzaad en de bruine basterd suiker toe.
  • 1 minuutje op hoog vuur en afblussen met 25 ml Balsamico azijn.
  • Vlees weer toevoegen. Minuutje omroeren.
  • 1 flesje Maallust 1818 toevoegen.
  • Alles aan de kook brengen.
  • Toevoegen. 2takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 6 laurierblaadjes, 8 jeneverbessen, 6 kruidnagels 1 bouillonblokje (rund) en 150 ml water.
  • Even weer aan de kook brengen en voeg dan 4 grote eetlepels Rinse appelstroop toe.
  • Vervolgens 1 el Zaanse of Groningse grove mosterd er bij.
  • Het geheel lekker 2 uur op laag pitje laten pruttelen.
  • Na 2 uur 2 dikke plakken Indische cake insmeren met grove mosterd en gewoon erboven opleggen.
  • Deksel er weer op en nog even een uurtje door laten pruttelen.

 

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?