Geroosterde pompoensoep met spekjes

pmpoensoepGeroosterde pompoensoep met spekjes

ingrediënten

1 pompoen (ongeveer 1 kilo)
1 l bouillon (bv groenten of kippenbouillon)
2 uien
1 teentje knoflook
½ prei
½ rode peper (optioneel, als je de soep lekker pittig wil)
1 grote winterwortel geschild
1 tl kerriepoeder
½ tl cayennepeper
1 tl kurkuma
1 tl komijn
scheutje olijf olie
100 ml room
gerookte spekreepjes
1 el honing
zout
peper

Voor de garnering:

geroosterde pompoenzaden
crème fraȋche
bieslook

img_4157

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Halveer de pompoen, verwijder de pitten en de draden.
  • Snijd de pompoen in dunne schijven.
  • Pel de uien en snij deze in grove stukken.
  • Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snij in grove stukken.
  • Rasp de wortel en snij deze in grove stukken.
  • Snij de prei in grove stukken.
  • Optioneel: verwijder de zaadlijst van de rode peper en snij de peper in kleine stukjes.
  • Leg de groenten in een grote dichte stoommand.
  • Strooi iets peper en zout over de groenten en besprenkel de groenten met olijfolie.
  • Zet de groenten in de stoomoven 30 min / 200 ̊C/ combi-stoom
  • Bak/stoom 30 minuten totdat de pompoen mooi zacht is.
  • Giet een scheut olijfolie in een hoge pan en fruit hierin het geperste knoflook.
  • Voeg kerriepoeder, cayennepeper, kurkuma en komijn toe en bak 1 min. mee.
  • Schep de groenten erbij en bak nog 1 min. mee.
  • Blendeer het geheel tot een puree.
  • Voeg de bouillon er bij en pureer het geheel nogmaals.
  • Giet de room en voeg honing toe en kook dit een paar minuten door.
  • Breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
  • Bak de spekjes krokant.
  • Serveer de soep met een flinke dot crème fraȋche, spekjes, bieslook en geroosterde pompoenpitten.

Succes!

fblike1

img_4170

%d bloggers liken dit: