Gestoomde risotto met paddenstoelen

risottoIngrediënten:
voor 4 personen

olijfolie
1 rode ui fijngesneden
350 g risotto ( arborio)
200 ml witte wijn
ong. l groentebouillon ( warm)
50 g Parmezaanse kaas gerasp
1 lente ui, in ringetjes gesneden
zout
peper
fijngesneden peterselie
125 g spekreepjes
200 g paddenstoelen
1 zakje gedroogde porcini
2 teentjes knoflook geperst

Bereiding:

  • Wel de porcini in 150 ml warm water.
  • Zodra de porcini is geweld knijp je deze uit maar bewaar je het sap.

pasteitje porcini

  • Giet een flinke scheut olijfolie in een pan.
  • Fruit hierin het knoflook en de uitjes.
  • Bak 3 minuten de spek mee.
  • Snij de paddenstoelen in grove stukken, 2 el gehakte peterselie en de porcini in kleine stukjes.
  • Bak de paddenstoelen en de porcini mee.

IMG_3170

  • Bak nog 3 min. goed door.
  • Zet dan de pan weg.
  • Neem een grote stoommand.
  • Schep hierin de risotto en verdeel deze over de mand
  • Voeg eerst de wijn toe en vul aan met bouillon, net zoveel totdat de risotto ½ cm onder het vocht staat.
  • Zet de mand in de stoomoven en zet op 30 min. op full steam. 30 minuten/Stoom 100%
  • Na 30 minuten schep je de risotto om, voeg de paddenstoelen en spekjes erbij en de Parmezaanse kaas.
  • Giet het sap van de porcino toe en stoom nog 10 minuten door.
  • Breng de risotto op smaak met peper en zout.
  • Serveer de risotto direct met fijngesneden peterselie en Parmezaanse kaas.

Succes!

fblike1

risotto 4 kazen gif

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?