Ingrediënten:
voor 4 personen
olijfolie
1 rode ui fijngesneden
350 g risotto ( arborio)
200 ml witte wijn
ong. l groentebouillon ( warm)
50 g Parmezaanse kaas gerasp
1 lente ui, in ringetjes gesneden
zout
peper
fijngesneden peterselie
125 g spekreepjes
200 g paddenstoelen
1 zakje gedroogde porcini
2 teentjes knoflook geperst
Bereiding:
- Wel de porcini in 150 ml warm water.
- Zodra de porcini is geweld knijp je deze uit maar bewaar je het sap.
- Giet een flinke scheut olijfolie in een pan.
- Fruit hierin het knoflook en de uitjes.
- Bak 3 minuten de spek mee.
- Snij de paddenstoelen in grove stukken, 2 el gehakte peterselie en de porcini in kleine stukjes.
- Bak de paddenstoelen en de porcini mee.
- Bak nog 3 min. goed door.
- Zet dan de pan weg.
- Neem een grote stoommand.
- Schep hierin de risotto en verdeel deze over de mand
- Voeg eerst de wijn toe en vul aan met bouillon, net zoveel totdat de risotto ½ cm onder het vocht staat.
- Zet de mand in de stoomoven en zet op 30 min. op full steam. 30 minuten/Stoom 100%
- Na 30 minuten schep je de risotto om, voeg de paddenstoelen en spekjes erbij en de Parmezaanse kaas.
- Giet het sap van de porcino toe en stoom nog 10 minuten door.
- Breng de risotto op smaak met peper en zout.
- Serveer de risotto direct met fijngesneden peterselie en Parmezaanse kaas.
Succes!