Pompoen-appeltaart met marsepein

pompoentaart

Ingrediënten:

150 g appel
1 el citroensap
175 g pompoen
100 ml sinaasappelsap
125 g vloeibare boter/margarine
200 g zelfrijzend bakmeel (of bloem met 3 tl bakpoeder)
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren

Topping:

200 g slagroom
1 zakje klopvast
1 zakje vanillesuiker

img_4165

Bereiding:

    • Schil de appels en snij de appel in kleine blokjes.
    • Besprenkel de appel met citroensap.
    • Snij de pompoen in kleine stukjes
    • Kook de pompoen in een pan met 50 ml sinaasappelsap, 1 zakje vanillesuiker en 2 el, geraspte schil van sinaasappel, ongeveer 5 min.
    • Zeef het geheel.
    • Schep de blokjes appel door de pompoen.
    • Laat het geheel afkoelen
    • Beboter een springvorm Ø26 cm

Deeg:

    • Meng zelfrijzend bakmeel, suiker en vanillesuiker.
    • Voeg de eieren, vloeibare boter toe.
    • Klop het geheel zorgvuldig op.
    • Voeg 2/3 van de inmiddels afgekoelde fruitmassa (probeer het vocht eruit te knijpen) toe aan het deeg en klop het er voorzichtig door.
    • Meng 4 el smeerbare marsepein door het geheel.
    • Doe het deeg in de beboterde springvorm en strijk het glad.
    • Bak de taart in de stoomoven 30 min/ 170 ̊C/ combi – stoom 25%
    • Haal de taart uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster

Topping:

    • Klop de 200 ml slagroom stijf met de vanillesuiker en klopvast
    • Sla voorzichtig met een pollepel 1/3 van de fruitmassa door de slagroom
    • Bestrijk de taart met deze topping

Succes!

fblike1

img_4176

%d bloggers liken dit: