Ingrediënten:
150 g appel
1 el citroensap
175 g pompoen
100 ml sinaasappelsap
125 g vloeibare boter/margarine
200 g zelfrijzend bakmeel (of bloem met 3 tl bakpoeder)
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
Topping:
200 g slagroom
1 zakje klopvast
1 zakje vanillesuiker
Bereiding:
- Schil de appels en snij de appel in kleine blokjes.
- Besprenkel de appel met citroensap.
- Snij de pompoen in kleine stukjes
- Kook de pompoen in een pan met 50 ml sinaasappelsap, 1 zakje vanillesuiker en 2 el, geraspte schil van sinaasappel, ongeveer 5 min.
- Zeef het geheel.
- Schep de blokjes appel door de pompoen.
- Laat het geheel afkoelen
- Beboter een springvorm Ø26 cm
Deeg:
- Meng zelfrijzend bakmeel, suiker en vanillesuiker.
- Voeg de eieren, vloeibare boter toe.
- Klop het geheel zorgvuldig op.
- Voeg 2/3 van de inmiddels afgekoelde fruitmassa (probeer het vocht eruit te knijpen) toe aan het deeg en klop het er voorzichtig door.
- Meng 4 el smeerbare marsepein door het geheel.
- Doe het deeg in de beboterde springvorm en strijk het glad.
- Bak de taart in de stoomoven 30 min/ 170 ̊C/ combi – stoom 25%
- Haal de taart uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster
Topping:
- Klop de 200 ml slagroom stijf met de vanillesuiker en klopvast
- Sla voorzichtig met een pollepel 1/3 van de fruitmassa door de slagroom
- Bestrijk de taart met deze topping
Succes!