Ingrediënten: voor 3 potten van ½ liter
Mengsel maken van:
1 tl gemberpoeder
1 tl nootmuskaat
2 tl kaneel
1 tl kruidnagelpoeder
1 tl zwarte peper
Verder:
225 g suiker
200 g roomboter
225 ml brandy of cognac
100 g gehakte amandelen
1 groene appel in blokjes met schil
rasp van 1 sinaasappel
sap van 1 sinaasappel
75 g krenten
75 g rozijnen
75 g gedroogde grandberries, in kleine stukjes
75 g gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
75 g gedroogde pruimen, in kleine stukjes
Bereiding:
- Zet een ruime pan op laag vuur en schep hierin de krenten,
- rozijnen, grandberries en de kleine stukjes abrikozen, pruimen en appel.
- Voeg nu de boter toe en laat deze onder het roeren smelten.
- Zodra de boter gesmolten is voeg je de sinaasappelrasp, sinaasappelsap, gehakte noten, suiker en de gemengde kruiden toe.
- Zodra het geheel begint te koken zet je het gas laag en laat het geheel nog 10 minuten door pruttelen.
- Giet alles nu in een kom en laat het geheel afkoelen.
- Giet de Brandy door het geheel en schep goed om.
- Schep het mengsel in gesteriliseerde potten.
- Giet een klein beetje brandy op het mengsel zodat het geheel onder de drank blijft.
- Zet de potten zeker 4 weken voor gebruik in de koelkast.
- Deze blijft in de koelkast zeker een jaar goed.
Succes!