Pulled pork met bbq saus ( combi-stoomoven recept)

Pulled pork wrap met  bbq saus
Het lijkt heel veel werk maar dat is totaal niet het geval.
Het vergt alleen wat tijd.
Begin wel met de voorbereidingen een dag van te voren.
Ingrediënten:
Voor de rub/marinade:
 
1,5 kilo procureur ( laat het vlees inbinden door de slager)
1 el zout
1 el suiker
1 el bruine suiker
1 el gemalen komijn ( djintan)
1 el chilipoeder
1 el zwarte peper
½ el cayennepeper
2 el paprikapoeder

Bereiding vlees:

  • Wrijf het vlees in en laat 12 tot 24  uur marineren ( in de koelkast)

Ingrediënten saus:

1 ui
100 ml water
sap van een 1/2 limoen
1 el mosterd
2 el balsamicoazijn
2 el donkere basterdsuiker
8 el curry (uit de fles)
2 el worcestershire saus
1 1/2 tl paprikapoeder
peper en zout
5 cl calvados

Bereiding saus:

  • Snipper de ui.
  • Flinke scheut olijfolie in de pan.
  • Fruit hierin de uien tot ze zacht zijn.
  • Voeg nu het water, bruine suiker, currysaus, azijn, citroensap, mosterd, worcestershiresaus, paprikapoeder en de calvados toe.
  • Breng alles op smaak met peper en zout.
  • Laat het geheel een half uurtje pruttelen.
  • Laat de saus nu afkoelen in de koelkast.

De volgende dag:

  • Verwarm de oven op 100°C.
  • Prik de kerntemperatuur in het midden van het vlees.
  • Zet het programma op medium vocht.
  • Het vlees is klaar als hij een kerntemperatuur heeft bereikt van 88°C.
  • Na een halfuurtje rusten trek je met 2 vorken het vlees uit elkaar.
  • beleg een broodje/stokbroodje met pulled pork en giet hierover de saus.

Succes!

Serveren:

%d bloggers liken dit: