3-Kazenquiche met rode ui, appel en rozijnen

3 kazenIngrediënten:
voor 6-8 personen

6 plakken bladerdeeg
6 eieren
125 ml kookroom
100 g brie
100 g roquefort
100 g Danish blue
2 Granny Smith appels
1 rode ui
3 el rozijnen
g bieslook
boter om in te vetten
zout en peper
quichevorm van 26 cm ∅
3 el gehakte walnoten

appel

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C / COMBI-STOOMOVEN 190°C
  • Verwijder het klokhuis uit de appels en snij de appels in partjes.
  • Pel 1 ui en snij deze in ringen.
  • Bak de ringen in een pan met een scheutje olijfolie.
  • Vet de quichevorm in met boter.
  • Laat de bladerdeeg vellen ontdooien.
  • Bekleed de bodem van de vorm met de bladerdeegvellen 3 cm tegen de rand omhoog.
  • Prik gaatjes in de bodem met een vork.
  • Verdeel de partjes appel in de vorm van een ring op de bodem.
  • Verdeel de rozijnen over de appelpartjes.

appel

  • Meng de eieren en de room in een kom.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het eimengsel over de appels.
  • Snij de brie en de Danish blue in plakjes en verdeel deze over het eimengsel.
  • Brokkel hierna de roquefort over de quiche.
  • Bak de quiche in 45 min goudbruin
  • COMBI-STOOMOVEN 40 min/25% vocht 190°C.

in oven

Serveer met gesneden bieslook en de gehakte walnoten

Succes!

Bron: lidl en eigen aanpassing

3 kazen

%d bloggers liken dit: