Broodjes uit de bloempot
8 broodjes
Ingrediënten:
1 pak Koopmans broodmix
275 ml handwarm water
20 g boter
100 g zwarte olijven
10 peppadews
2 takjes tijm
2 takje rozemarijn
5 blaadjes salie
150 gram katenspek ( vleeswaren)
zakje geraspte padano
peper
zout
8 kleine bloempotjes
bakpapier
olijfolie
Bereiding:
- Vet de terracottapotjes aan de binnenkant met olijfolie in.
- Zet de potjes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
- ( als je dit niet doet dan is de kans groot dat de potjes gaan knappen).
- Ondertussen volg je de gebruiksaanwijzing op het pak broodmix.Maar LET OP!!
- Voor de eerste rijs van 10 minuten voeg je de olijven, in stukjes gesneden peppadews, en de geraspte padano toe.
- Ris de blaadjes van de tijm, hak de blaadjes van de rozemarijn en knip de salieblaadjes in kleine stukjes.
- Kneed de kruiden lekker door het deeg met een snufje peper en zout.
- 10 Minuten op kamer temperatuur laten rijzen.
- De potjes zijn waarschijnlijk al afgekoeld, dus kan je hier een stuk bakpapier in vouwen.
- Gewoon een vierkant stuk dat lekker over de rand hangt.
- Als het deeg 10 minuten is gerezen, druk je het deeg plat en trek het uit tot een lap.
- Vouw de lap in drieën dicht en druk dit weer plat.
- Verdeel nu het stuk in 8 stukken.
- Maak van alle stukken een bolletje door alle eindjes naar binnen te draaien.
- Druk de bolletjes ( met aan de onderkant de naad) in de bloempotjes.
- Laat de potjes onder plastic weer 45 minuten rijzen.
- Lak de bolletjes af met een beetje eiwit.
- Strooi er bijvoorbeeld sesamzaadjes, pijnboompitten of zonnebloempitten op.
- Afbakken 30 minuten op 185 °C.
Succes!