Broodjes uit de bloempot

bloempotbroodjes

Broodjes uit de bloempot
8 broodjes

Ingrediënten:

1 pak Koopmans broodmix
275 ml handwarm water
20 g boter
100 g zwarte olijven
10 peppadews
2 takjes tijm
2 takje rozemarijn
5 blaadjes salie
150 gram katenspek ( vleeswaren)
zakje geraspte padano
peper
zout
8 kleine bloempotjes
bakpapier
olijfolie

Bereiding:

  • Vet de terracottapotjes aan de binnenkant met olijfolie in.
  • Zet de potjes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
  • ( als je dit niet doet dan is de kans groot dat de potjes gaan knappen).

potjes bewerken

  • Ondertussen volg je de gebruiksaanwijzing op het pak broodmix.Maar LET OP!!
  • Voor de eerste rijs van 10 minuten voeg je de olijven, in stukjes gesneden peppadews, en de geraspte padano toe.
  • Ris de blaadjes van de tijm, hak de blaadjes van de rozemarijn en knip de salieblaadjes in kleine stukjes.
  • Kneed de kruiden lekker door het deeg met een snufje peper en zout.

deeg

  • 10 Minuten op kamer temperatuur laten rijzen.
  • De potjes zijn waarschijnlijk al afgekoeld, dus kan je hier een stuk bakpapier in vouwen.
  • Gewoon een vierkant stuk dat lekker over de rand hangt.
  • Als het deeg 10 minuten is gerezen, druk je het deeg plat en trek het uit tot een lap.
  • Vouw de lap in drieën dicht en druk dit weer plat.
  • Verdeel nu het stuk in 8 stukken.
  • Maak van alle stukken een bolletje door alle eindjes naar binnen te draaien.
  • Druk de bolletjes ( met aan de onderkant de naad) in de bloempotjes.
  • Laat de potjes onder plastic weer 45 minuten rijzen.

rijzen

  • Lak de bolletjes af met een beetje eiwit.
  • Strooi er bijvoorbeeld sesamzaadjes, pijnboompitten of zonnebloempitten op.
  • Afbakken 30 minuten op 185 °C.

 

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?