Ingrediënten:
voor 8 personen
5 grote wortels
2 aubergines
2 takjes rozemarijn
125 g geitenkaas of bijvoorbeeld brie, camembert, roomkaas
teentje knoflook
zout en peper
2 el olijf olie
1 ei zout
300 g bloem
150 g boter
Bereiding:
- De bloem, de boter, de eieren en een snufje zout kneden tot een soepel deeg.
- Het deeg even afgedekt laten rusten in de koelkast ongeveer 20 minuten.
- In de tussentijd kun je de wortels schrapen en in langwerpige dunne repen snijden. Ik doe dit met een kaasschaaf maar dan moet je kaasschaaf niet te dun snijden ongeveer 3 mm.
- Was nu de aubergine en schaaf hem ook in dunne repen.
- Zorg nu dat de wortel- en aubergine repen gelijk breed zijn ca. 2 cm.
- Blancheer alleen de wortel ongeveer 1 minuut in kokend water met wat zout.
- Giet de wortel af en dep deze goed droog.
- De oven voor verwarmen 200°C.
- Rol nu het deeg uit tot een plak van ca. ½ cm dik.
- Bekleed de taart vorm (ca. 28 cm Ø) met het deeg en snijd overtollig deeg af.
- Vul de deeg bodem vanuit het midden om en om met repen aubergine en wortel, zodat een spiraal vorm ontstaat.
- Ris de naaldjes van de rozemarijn.
- Bedek de bodem met de geitenkaas.
- Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Steek de knoflook en de rozemarijn op verschillende plekken tussen de groenten.
- Besprenkel de taart met een beetje olijf olie en bestrooi de taart met peper en zout.
- De taart moet ongeveer 30 minuten in de oven.
- Succes!
- Deze taart ziet er niet alleen heerlijk uit maar smaakt ook geweldig.
Succes!