Aubergine, worteltaart met (geiten) kaas.

auberginetaartgif

Ingrediënten:
voor 8 personen

5 grote wortels
2 aubergines
2 takjes rozemarijn
125 g geitenkaas of bijvoorbeeld brie, camembert, roomkaas
teentje knoflook
zout en peper
2 el olijf olie
1 ei zout
300 g bloem
150 g boter

15

Bereiding:

  • De bloem, de boter, de eieren en een snufje zout kneden tot een soepel deeg.
  • Het deeg even afgedekt laten rusten in de koelkast ongeveer 20 minuten.
  • In de tussentijd kun je de wortels schrapen en in langwerpige dunne repen snijden. Ik doe dit met een kaasschaaf maar dan moet je kaasschaaf niet te dun snijden ongeveer 3 mm.
  • Was nu de aubergine en schaaf hem ook in dunne repen.
  • Zorg nu dat de wortel- en aubergine repen gelijk breed zijn ca. 2 cm.
  • Blancheer alleen de wortel ongeveer 1 minuut in kokend water met wat zout.
  • Giet de wortel af en dep deze goed droog.
  • De oven voor verwarmen 200°C.

16

  • Rol nu het deeg uit tot een plak van ca. ½ cm dik.
  • Bekleed de taart vorm (ca. 28 cm Ø) met het deeg en snijd overtollig deeg af.
  • Vul de deeg bodem vanuit het midden om en om met repen aubergine en wortel, zodat een spiraal vorm ontstaat.
  • Ris de naaldjes van de rozemarijn.
  • Bedek de bodem met de geitenkaas.
  • Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Steek de knoflook en de rozemarijn op verschillende plekken tussen de groenten.
  • Besprenkel de taart met een beetje olijf olie en bestrooi de taart met peper en zout.
  • De taart moet ongeveer 30 minuten in de oven.
  • Succes!
  • Deze taart ziet er niet alleen heerlijk uit maar smaakt ook geweldig.

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?