Ingrediënten:
voor 4 personen
1 zakje studentenhaver
4 hand peren bijvoorbeeld de Doyenné du Comice ( niet te rijp)
300 g Gruyère kaas 1 ei
eiwit om te bestrijken
4 el honing tien vellen filodeeg uit de diepvries ( ik heb ze van http://www.easybakery.nl genomen) roomboter
Bereiding:
- De oven voorverwarmen op 180 ºC.
- Peertjes schillen, klokhuis eruit en ze in partjes snijden
- Rasp de Gruyèrekaas
- Meng in een kommetje de honing het ei en voeg de helft van de Gruyèrekaas toe
- Haal uit het zakje Studentenhaver alle krenten en rozijnen.
- Hak nu de nootjes met een mes fijn. ( niet te fijn )
- Voeg nu de rozijnen en krenten weer bij de gehakte nootjes en voeg hierbij het mengseltje van kaas, ei en honing.
- Haal nu het deeg uit de verpakking en leg er een vochtige theedoek op anders drogen ze uit.
- Vet een rond bakblik in, ik heb een lage genomen.
- Smeer een vel filodeeg aan 1 kant in met de boter en leg deze losjes in het blik.
- Kijk uit voor scheuren.
- Doe hetzelfde met vel 2,3,….. tot vel 8.bij elke vel laat je het filodeeg iets verspringen, zo maak je het een beetje rond.
- Ma de 10e laag mag je alles wel een beetje aandrukken niet te veel.
- Leg nu de peertjes in het bakblik
- Vermeng het mengseltje over de peertjes.
- Sluit nu het filodeeg door alle punten naar binnen te vouwen.
- Besrijk de bovenkant met eiwit en strooi er de overgebleven Gruyère over.
- Schuif de bakplaat de oven in en bak 30 tot 35 minuten, totdat deze goudbruin is.
Succes!