Filodeeg met peertjes, Gruyère, studentenhaver en honing

17

Ingrediënten:
voor 4 personen
1 zakje studentenhaver
4 hand peren bijvoorbeeld de Doyenné du Comice ( niet te rijp)
300 g Gruyère kaas 1 ei
eiwit om te bestrijken
4 el honing tien vellen filodeeg uit de diepvries ( ik heb ze van http://www.easybakery.nl genomen) roomboter

Bereiding:

  • De oven voorverwarmen op 180 ºC.
  • Peertjes schillen, klokhuis eruit en ze in partjes snijden
  • Rasp de Gruyèrekaas
  • Meng in een kommetje de honing het ei en voeg de helft van de Gruyèrekaas toe
  • Haal uit het zakje Studentenhaver alle krenten en rozijnen.
  • Hak nu de nootjes met een mes fijn. ( niet te fijn )
  • Voeg nu de rozijnen en krenten weer bij de gehakte nootjes en voeg hierbij het mengseltje van kaas, ei en honing.
  • Haal nu het deeg uit de verpakking en leg er een vochtige theedoek op anders drogen ze uit.
  • Vet een rond bakblik in, ik heb een lage genomen.
  • Smeer een vel filodeeg aan 1 kant in met de boter en leg deze losjes in het blik.
  • Kijk uit voor scheuren.
  • Doe hetzelfde met vel 2,3,….. tot vel 8.bij elke vel laat je het filodeeg iets verspringen, zo maak je het een beetje rond.
  • Ma de 10e laag mag je alles wel een beetje aandrukken niet te veel.
  • Leg nu de peertjes in het bakblik
  • Vermeng het mengseltje over de peertjes.
  • Sluit nu het filodeeg door alle punten naar binnen te vouwen.
  • Besrijk de bovenkant met eiwit en strooi er de overgebleven Gruyère over.
  • Schuif de bakplaat de oven in en bak 30 tot 35 minuten, totdat deze goudbruin is.

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?