Filodeeg met peertjes, Gruyère, studentenhaver en honing

17

Ingrediënten:
voor 4 personen
1 zakje studentenhaver
4 hand peren bijvoorbeeld de Doyenné du Comice ( niet te rijp)
300 g Gruyère kaas 1 ei
eiwit om te bestrijken
4 el honing tien vellen filodeeg uit de diepvries ( ik heb ze van http://www.easybakery.nl genomen) roomboter

Bereiding:

  • De oven voorverwarmen op 180 ºC.
  • Peertjes schillen, klokhuis eruit en ze in partjes snijden
  • Rasp de Gruyèrekaas
  • Meng in een kommetje de honing het ei en voeg de helft van de Gruyèrekaas toe
  • Haal uit het zakje Studentenhaver alle krenten en rozijnen.
  • Hak nu de nootjes met een mes fijn. ( niet te fijn )
  • Voeg nu de rozijnen en krenten weer bij de gehakte nootjes en voeg hierbij het mengseltje van kaas, ei en honing.
  • Haal nu het deeg uit de verpakking en leg er een vochtige theedoek op anders drogen ze uit.
  • Vet een rond bakblik in, ik heb een lage genomen.
  • Smeer een vel filodeeg aan 1 kant in met de boter en leg deze losjes in het blik.
  • Kijk uit voor scheuren.
  • Doe hetzelfde met vel 2,3,….. tot vel 8.bij elke vel laat je het filodeeg iets verspringen, zo maak je het een beetje rond.
  • Ma de 10e laag mag je alles wel een beetje aandrukken niet te veel.
  • Leg nu de peertjes in het bakblik
  • Vermeng het mengseltje over de peertjes.
  • Sluit nu het filodeeg door alle punten naar binnen te vouwen.
  • Besrijk de bovenkant met eiwit en strooi er de overgebleven Gruyère over.
  • Schuif de bakplaat de oven in en bak 30 tot 35 minuten, totdat deze goudbruin is.

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: