Gehaktbrood met chorizo
voor 15 dikke plakken
Ingrediënten voor gehaktbrood:
500 g chorizo-gehakt zie recept Echte Spaanse chorizo ( let op in recept ga ik uit van 1 kilo)
1 k half om half gehakt
1 rode ui
4 worteltjes
1 rode paprika
3 teentjes knoflook
2 tl worcestersaus
1 el mosterd
blikje tomatenpuree (70 gram)
8 eetlepels paneermeel
2 eieren
4 gekookte eieren
gesneden verse basilicum
gesneden bieslook
zout en peper
bakvorm ong. 30 cm
Bereiding:
- Kook 4 eieren hard. 8 minuten
- Laat afkoelen en pel ze.
- Snipper de ui
- Snijd de worteltjes klein
- Snijd de puntpaprika in ringen
- Pers het knoflook.
- Flinke scheut olijfolie in de pan.
- Bak de groenten met de knoflook aan tot de ui glazig is.
- Voeg nu de worcestersaus en de tomatenpuree toe.
- Bak nog 1 minuut door.
- Vet de cakevorm in en verwarm de oven voor op 190 °C.
- Gehakt in een kom en voeg de gebakken groenten, mosterd, paneermeel, basilicum en bieslook toe.
- Voeg 2 rauwe eieren door het geheel en meng goed door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Pel de eieren en vorm hieromheen het chorizo-gehakt.
- Smeer het bakblik zeer dun in met olie.
- Bedek het bakblik met bacon en laat aan de zijkanten overlappen.
- Stort de helft van het gehakt met de groenten in het blik en druk het aan.
- Leg de gepelde eieren met chorizo op het gehakt.
- Stort de andere helft van het gehakt en druk aan.
- Leg een paar plakjes bacon op het gehakt en vouw de zijkanten naar binnen.
- Bak het gehaktbrood 50 minuten 190 °C.
- Combi-stoomoven 45min/25% stoom/180°C.
- Gebruik je een vlees thermometer dan is het brood klaar als de kerntemperatuur 69°C aangeeft.
Tip: gehaktbrood is koud ook erg lekker.
Succes!