Gehaktbrood met chorizo

meatloafgif

Gehaktbrood met chorizo
voor 15 dikke plakken

Ingrediënten voor gehaktbrood:

500 g chorizo-gehakt zie recept Echte Spaanse chorizo ( let op in recept ga ik uit van 1 kilo)

1 k half om half gehakt
1 rode ui
4 worteltjes
1 rode paprika
3 teentjes knoflook
2 tl worcestersaus
1 el mosterd
blikje tomatenpuree (70 gram)
8 eetlepels paneermeel
2 eieren
4 gekookte eieren
gesneden verse basilicum
gesneden bieslook
zout en peper
bakvorm ong. 30 cm

img_4217 brood voorb

Bereiding:

    • Kook 4 eieren hard. 8 minuten
    • Laat afkoelen en pel ze.
    • Snipper de ui
    • Snijd de worteltjes klein
    • Snijd de puntpaprika in ringen
    • Pers het knoflook.
    • Flinke scheut olijfolie in de pan.
    • Bak de groenten met de knoflook aan tot de ui glazig is.
    • Voeg nu de worcestersaus en de tomatenpuree toe.

FullSizeRender

    • Bak nog 1 minuut door.
    • Vet de cakevorm in en verwarm de oven voor op 190 °C.
    • Gehakt in een kom en voeg de gebakken groenten, mosterd, paneermeel, basilicum en  bieslook toe.
    • Voeg 2 rauwe eieren door het geheel en meng goed door.
    • Breng op smaak met peper en zout.
    • Pel de eieren en vorm hieromheen het chorizo-gehakt.
    • Smeer het bakblik zeer dun in met olie.
    • Bedek het bakblik met bacon en laat aan de zijkanten overlappen.

img_4218

    • Stort de helft van het gehakt met de groenten in het blik en druk het aan.
    • Leg de gepelde eieren met chorizo op het gehakt.
    • Stort de andere helft van het gehakt en druk aan.
    • Leg een paar plakjes bacon op het gehakt en vouw de zijkanten naar binnen.
    • Bak het gehaktbrood 50 minuten 190 °C.
    • Combi-stoomoven 45min/25% stoom/180°C.
    • Gebruik je een vlees thermometer dan is het brood klaar als de kerntemperatuur 69°C aangeeft.

Tip: gehaktbrood is koud ook erg lekker.

Succes!

img_4230

%d bloggers liken dit: