Gemarineerde Spaanse olijven

th[4]
Ingrediënten:
 
6 el rode balsamico azijn
1 tl komijnpoeder
1 gedroogde Spaanse peper
verse tijm
laurier blaadje
gedroogde oregano
6 teentjes knoflook
500 g groene olijven
water
grof zout

Bereidingswijze:

  • Azijn met 3 eetlepels water vermengen.
  • Roer de komijn erdoorheen.
  • Het gedroogde Spaanse peper fijnmalen.
  • Blaadjes van de verse tijm in kleine stukjes snijden.
  • Knoflookteentjes uitpersen
  • Tijn en Oregano door de knoflook roeren.
  • Olijven afspoelen en uit laten lekken.
  • Geef de olijven een tik zodat die iets openbarsten.
  • Schep ze daarna door het kruidenmengsel en voeg er zout aan toe.
  • Laat 24 uur staan.
  • Schep de olijven af en toe om. Bewaar ze in de koelkast.

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?