Ingrediënten:
voor 4 aardappels
4 grote aardappels
1 lente-ui
50 g Parmezaanse kaas
3 el geroosterde paprika
2 tenen knoflook
1 ui
8 kastanje champignons
pijnboompitten
100 g vleeswaren/antipasta bv. rauwe ham, Parma ham, coppa, salami.
peper
zout
aluminiumfolie
olijfolie
50 g pesto Genovese *
* Voor de pesto kun je een klein potje pesto Genovese gebruiken, maar het is wel veel smakelijker al je de pesto zelf maakt. RECEPT PESTO
Voorbereiding: REGULIERE OVEN
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Was de aardappelen en prik een paar gaatjes in de schil.
- Smeer de aardappels met een beetje olijfolie in en verpak ze per stuk in
- aluminiumfolie.
- Pof ze gaar in 45-50 minuten in het midden van de oven.
- Laat de gepofte aardappelen even afkoelen.
Voorbereiding: MAGNETRON:
- Was de aardappels.
- Alleen inprikken, niet insmeren met olijfolie.
- meer ze niet in met olijfolie.
- Leg de aardappelen naast elkaar in een magnetronschaal.
- Pof ze onafgedekt op 800 Watt 8-10 minuten.
- Laat de gepofte aardappelen even afkoelen.
Voorbereiding: COMBI-STOOMOVEN:
- Was de aardappels.
- Alleen inprikken, niet insmeren met olijfolie.
- Leg de aardappelen naast elkaar in een ovenschaal.
- 30/35 minuten onafgedekt op full-steam
- Laat de gepofte aardappelen even afkoelen.
- Snipper het uitje.
- Snij de champignon in plakjes.
- Pers het knoflook
- Snij de paprika’s en het vlees fijn
- Giet een scheutje olijfolie in een pan.
- Fruit hierin de ui en het knoflook.
- Voeg de champignons toe.
- Zodra de champignons gaar zijn bak je nog 1 min. de paprika en het vlees mee.
- Snij een klein kapje van de afgekoelde aardappels af.
- Hol de aardappels zo veel mogelijk uit.
- Meng de aardappelpuree met de gebakken ingrediënten.
- Voeg hierbij 3/4 Parmezaanse kaas en de pesto.(ik geef aan 50 g maar dat is natuurlijk persoonlijk).
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schep het geheel om, niet stampen het moet geen gladde massa worden.
- Schep de aardappels lekker vol.
- Strooi de overige Parmezaanse kaas erover en zet de aardappels in een ovenschaal.
- Bak de aardappels goudbruin in ong. 15 min.
Combi-Stoomoven: 25% stoom 180 °C 15 min.
- Serveren met geroosterde pijnboompitjes, ringetjes lente-ui en evt. een paar drupjes pesto.
Succes!