Gepofte aardappel op z’n Italiaans

aardappellogogif
Ingrediënten:
voor 4 aardappels

4 grote aardappels
1 lente-ui
50 g Parmezaanse kaas
3 el geroosterde paprika
2 tenen knoflook
1 ui
8 kastanje champignons
pijnboompitten
100 g vleeswaren/antipasta bv. rauwe ham, Parma ham, coppa, salami.
peper
zout
aluminiumfolie
olijfolie
50 g pesto Genovese *

* Voor de pesto kun je een klein potje pesto Genovese gebruiken, maar het is wel veel smakelijker al je de pesto zelf maakt. RECEPT PESTO

aard1

Voorbereiding: REGULIERE OVEN

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Was de aardappelen en prik een paar gaatjes in de schil.
  • Smeer de aardappels met een beetje olijfolie in en verpak ze per stuk in
  • aluminiumfolie.
  • Pof ze gaar in 45-50 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de gepofte aardappelen even afkoelen.

Voorbereiding: MAGNETRON:

  • Was de aardappels.
  • Alleen inprikken, niet insmeren met olijfolie.
  • meer ze niet in met olijfolie.
  • Leg de aardappelen naast elkaar in een magnetronschaal.
  • Pof ze onafgedekt op 800 Watt 8-10 minuten.
  • Laat de gepofte aardappelen even afkoelen.

Voorbereiding: COMBI-STOOMOVEN:

  • Was de aardappels.
  • Alleen inprikken, niet insmeren met olijfolie.
  • Leg de aardappelen naast elkaar in een ovenschaal.
  • 30/35 minuten onafgedekt op full-steam
  • Laat de gepofte aardappelen even afkoelen.

aard4

  • Snipper het uitje.
  • Snij de champignon in plakjes.
  • Pers het knoflook
  • Snij de paprika’s en het vlees fijn
  • Giet een scheutje olijfolie in een pan.
  • Fruit hierin de ui en het knoflook.
  • Voeg de champignons toe.
  • Zodra de champignons gaar zijn bak je nog 1 min. de paprika en het vlees mee.

aard2

  • Snij een klein kapje van de afgekoelde aardappels af.
  • Hol de aardappels zo veel mogelijk uit.

aard3

  • Meng de aardappelpuree met de gebakken ingrediënten.
  • Voeg hierbij 3/4 Parmezaanse kaas en de pesto.(ik geef aan 50 g maar dat is natuurlijk persoonlijk).

aard5

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schep het geheel om, niet stampen het moet geen gladde massa worden.
  • Schep de aardappels lekker vol.
  • Strooi de overige Parmezaanse kaas erover en zet de aardappels in een ovenschaal.

IMG_2673

  • Bak de aardappels goudbruin in ong. 15 min.
    Combi-Stoomoven: 25% stoom 180 °C 15 min.

aard6

  • Serveren met geroosterde pijnboompitjes, ringetjes lente-ui en evt. een paar drupjes pesto.

Succes!

aardappellogogif

%d bloggers liken dit: