Gevulde paprika met pittige bruine bonen en chorizo

paprika2Ingrediënten:
voor 6 paprika’s

2 grote gele paprika’s
2 grote rode paprika’s
2 el worcestersaus
465 g bruine bonen,uitgelekt
2 sjalotten
3 bosuitjes
knoflookui solo of 2 tenen knoflook
½ rode peper
chorizo worst 180 g
2 el currysaus
image
Garnering:

geraspte oude kaas
6 volle el crème fraîche
1 knoflookteen
2 el peterselie
2 el geknipte bieslook
halve limoen
evt. 2 kievitseitjes
creme

Voorbereiding:

  • Snij de chorizoworst in blokjes.
  • Pers het knoflook.
  • Snij de sjalotjes in ringen.
  • Verwijder de zaadlijst uit 1 rode paprika en snij deze in stukjes.
  • Snij de bosuitjes in ringen.
  • Spoel de bonen af en laat deze uitlekken.
  • Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snij de helft (mag ook geheel)ragfijn.
  • Snij de overige paprika’s door het midden (neem het steeltje mee). En verwijder de zaadlijsten.

image

  • Snij een dun plakje weg aan de onderkant, dit voorkomt het kantelen van de paprika.

image

  • Kook 2 kievitseitjes hard.

Bereiding:

  • Giet een druppeltje olie in een pan en bak hierin de chorizoblokjes krokant.
  • Schep het geheel in een vergiet ( er komt nl. veel vet vanaf). Zet weg.

image

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Giet een druppel olie in een hapjespan en fruit hierin het knoflook en de sjalotjes.
  • Voeg nu de blokjes paprika, de peper en de bosui toe.

image

    • Bak het geheel 2 minuten op hoog vuur.
    • Voeg nu de bruine bonen toe met de worcestersaus en de currysaus toe.
    • Deksel op de pan en zachtjes warm laten worden.
    • Leg de paprika’s in een vuurvaste ovenschaal en schep deze lekker vol met de bonen.

image

    • Zet de paprika’s 15 minuten in de oven. (Stoomoven 180°C/25%stoom)
    • Strooi na 15 minuten kaas over de paprika’s en zet nog 1 minuut in de oven.

image

Ondertussen maak je de saus:

    • Pers het knoflook en vermeng deze samen met de gehakte peterselie, sap van ½ limoen en de crème fraîche.
    • Breng op smaak met peper en zout.

Serveren:

    • Serveer de paprika’s met een flinke dot saus, peterselie en een plakje kievitsei.

Tip: lekker met een frisse salade

Succes!

image

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?