Ingrediënten:
voor 6 paprika’s
2 grote gele paprika’s
2 grote rode paprika’s
2 el worcestersaus
465 g bruine bonen,uitgelekt
2 sjalotten
3 bosuitjes
1 knoflookui solo of 2 tenen knoflook
½ rode peper
chorizo worst 180 g
2 el currysaus
Garnering:
geraspte oude kaas
6 volle el crème fraîche
1 knoflookteen
2 el peterselie
2 el geknipte bieslook
halve limoen
evt. 2 kievitseitjes
Voorbereiding:
- Snij de chorizoworst in blokjes.
- Pers het knoflook.
- Snij de sjalotjes in ringen.
- Verwijder de zaadlijst uit 1 rode paprika en snij deze in stukjes.
- Snij de bosuitjes in ringen.
- Spoel de bonen af en laat deze uitlekken.
- Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snij de helft (mag ook geheel)ragfijn.
- Snij de overige paprika’s door het midden (neem het steeltje mee). En verwijder de zaadlijsten.
- Snij een dun plakje weg aan de onderkant, dit voorkomt het kantelen van de paprika.
- Kook 2 kievitseitjes hard.
Bereiding:
- Giet een druppeltje olie in een pan en bak hierin de chorizoblokjes krokant.
- Schep het geheel in een vergiet ( er komt nl. veel vet vanaf). Zet weg.
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Giet een druppel olie in een hapjespan en fruit hierin het knoflook en de sjalotjes.
- Voeg nu de blokjes paprika, de peper en de bosui toe.
- Bak het geheel 2 minuten op hoog vuur.
- Voeg nu de bruine bonen toe met de worcestersaus en de currysaus toe.
- Deksel op de pan en zachtjes warm laten worden.
- Leg de paprika’s in een vuurvaste ovenschaal en schep deze lekker vol met de bonen.
- Zet de paprika’s 15 minuten in de oven. (Stoomoven 180°C/25%stoom)
- Strooi na 15 minuten kaas over de paprika’s en zet nog 1 minuut in de oven.
Ondertussen maak je de saus:
- Pers het knoflook en vermeng deze samen met de gehakte peterselie, sap van ½ limoen en de crème fraîche.
- Breng op smaak met peper en zout.
Serveren:
- Serveer de paprika’s met een flinke dot saus, peterselie en een plakje kievitsei.
Tip: lekker met een frisse salade
Succes!