Groene aspergeplaat met gruyère

23

Ingrediënten:
voor 6 personen

24
6 tot 8 ontdooide plakjes bladerdeeg uit de diepvries
3 eierdooiers
200 ml crème fraîche
1 el gehakte verse bladpeterselie
1 el gehakte verse munt
5 bosuitjes in dunne ringetjes gesneden
30 g roomboter
150 g geraspte gruyère, of een andere pittige, harde kaas
20 dunne, groene asperges
peper en zout
Sesamzaadjes

 

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 210 ºC.

Bodem:

  • Leg bakpapier op de bakplaat en bekleed ‘m vervolgens met bladerdeeg. Krul de rand ong. 1 cm om en besprenkel de rand met sesamzaadjes.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem
  • Zet de bodem 15 minuten in de oven
  • Beleg:
  • Maak ondertussen het beleg.
  • Blancheer de asperges 12 minuten, de topjes buiten de pan laten.
  • Verwarm de boter in een pannetje en bak hierin de bosui ringetjes op zacht vuur een minuut of twee.
  • Mix twee eierdooiers met de crème fraîche, peterselie, munt, de helft van de kaas, de gebakken bosui en een flinke snuf peper en zout.
  • Meng door elkaar en zet even weg.
  • Laat de asperges na 12 minuten uitlekken en leg ze in bak koud water.
  • Haal de bodem uit de oven en besmeer deze met het mengsel. Leg hierop de asperges met de kopjes om en om.
  • Besprenkel het geheel met een beetje kaas.

25

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: