Groene aspergeplaat met gruyère

23

Ingrediënten:
voor 6 personen

24
6 tot 8 ontdooide plakjes bladerdeeg uit de diepvries
3 eierdooiers
200 ml crème fraîche
1 el gehakte verse bladpeterselie
1 el gehakte verse munt
5 bosuitjes in dunne ringetjes gesneden
30 g roomboter
150 g geraspte gruyère, of een andere pittige, harde kaas
20 dunne, groene asperges
peper en zout
Sesamzaadjes

 

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 210 ºC.

Bodem:

  • Leg bakpapier op de bakplaat en bekleed ‘m vervolgens met bladerdeeg. Krul de rand ong. 1 cm om en besprenkel de rand met sesamzaadjes.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem
  • Zet de bodem 15 minuten in de oven
  • Beleg:
  • Maak ondertussen het beleg.
  • Blancheer de asperges 12 minuten, de topjes buiten de pan laten.
  • Verwarm de boter in een pannetje en bak hierin de bosui ringetjes op zacht vuur een minuut of twee.
  • Mix twee eierdooiers met de crème fraîche, peterselie, munt, de helft van de kaas, de gebakken bosui en een flinke snuf peper en zout.
  • Meng door elkaar en zet even weg.
  • Laat de asperges na 12 minuten uitlekken en leg ze in bak koud water.
  • Haal de bodem uit de oven en besmeer deze met het mengsel. Leg hierop de asperges met de kopjes om en om.
  • Besprenkel het geheel met een beetje kaas.

25

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?