Ingrediënten:
voor 6 personen
6 tot 8 ontdooide plakjes bladerdeeg uit de diepvries
3 eierdooiers
200 ml crème fraîche
1 el gehakte verse bladpeterselie
1 el gehakte verse munt
5 bosuitjes in dunne ringetjes gesneden
30 g roomboter
150 g geraspte gruyère, of een andere pittige, harde kaas
20 dunne, groene asperges
peper en zout
Sesamzaadjes
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 210 ºC.
Bodem:
- Leg bakpapier op de bakplaat en bekleed ‘m vervolgens met bladerdeeg. Krul de rand ong. 1 cm om en besprenkel de rand met sesamzaadjes.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem
- Zet de bodem 15 minuten in de oven
- Beleg:
- Maak ondertussen het beleg.
- Blancheer de asperges 12 minuten, de topjes buiten de pan laten.
- Verwarm de boter in een pannetje en bak hierin de bosui ringetjes op zacht vuur een minuut of twee.
- Mix twee eierdooiers met de crème fraîche, peterselie, munt, de helft van de kaas, de gebakken bosui en een flinke snuf peper en zout.
- Meng door elkaar en zet even weg.
- Laat de asperges na 12 minuten uitlekken en leg ze in bak koud water.
- Haal de bodem uit de oven en besmeer deze met het mengsel. Leg hierop de asperges met de kopjes om en om.
- Besprenkel het geheel met een beetje kaas.
Succes!