Hamquiche met kastanjechampignons, bieslook, oude kaas en extra rode ui

Hamquichegif
Ingrediënten:
voor 6-8 personen

6 plakken bladerdeeg
6 eieren
125 ml kookroom
3 rode uien, gepeld en in ringen.
2 el verse bieslook
15 g tijm, blaadjes
100 g geraspte oude kaas
250 g kastanjechampignons, afgeborsteld en in plakjes.
200 g gebraden ham
boter om in te vetten
zout en peper
quichevorm van 26 cm ∅
3 el geroosterde pijnboompitten

ham

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C / COMBI-STOOMOVEN 190°C
  • Pel de uien  en snij deze in ringen.
  • Bak de ringen in een pan met een scheutje olijfolie.
  • Haal 2/3 uit de pan en zet deze apart.
  • Bak de plakjes champignon 5 min. in een koekenpan met 1/2 van de tijmblaadjes.
  • Voeg na 4 min. 1/3 van de gebakken uien mee en bak nog 1 min. door.
  • Vet de quichevorm in met boter.
  • Laat de bladerdeeg vellen ontdooien.
  • Bekleed de bodem van de vorm met de bladerdeegvellen 3 cm tegen de rand omhoog.
  • Prik gaatjes in de bodem met een vork.
  • Rol de ham en snij deze in kleine rolletjes.
  • Verdeel de ui, champignons en de ham ringetjes over de bodem.

ham1

  • Meng de eieren, de geraspte kaas en de room in een kom.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het eimengsel over de quiche.
  • Bak de quiche in 45 min goudbruin
  • COMBI-STOOMOVEN 40 min/25% vocht 190°C.

Serveer met gesneden bieslook, de overgebleven tijm en geroosterde pijnboompitten

Succes!

Bron: lidl en eigen aanpassing

Hamquichegif

%d bloggers liken dit: