Mincemeat


Ingrediënten: voor 3 potten van ½ liter

Mengsel maken van:

1 tl gemberpoeder
1 tl nootmuskaat
2 tl kaneel
1 tl kruidnagelpoeder
1 tl zwarte peper

Verder:

225 g suiker
200 g roomboter
225 ml brandy of cognac
100 g gehakte amandelen
1 groene appel in blokjes met schil
rasp van 1 sinaasappel
sap van 1 sinaasappel
75 g krenten
75 g rozijnen
75 g gedroogde grandberries, in kleine stukjes
75 g gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
75 g gedroogde pruimen, in kleine stukjes

Bereiding:

  • Zet een ruime pan op laag vuur en schep hierin de krenten,
  • rozijnen, grandberries en de kleine stukjes abrikozen, pruimen en appel.
  • Voeg nu de boter toe en laat deze onder het roeren smelten.
  • Zodra de boter gesmolten is voeg je de sinaasappelrasp, sinaasappelsap, gehakte noten, suiker en de gemengde kruiden toe.
  • Zodra het geheel begint te koken zet je het gas laag en laat het geheel nog 10 minuten door pruttelen.
  • Giet alles nu in een kom en laat het geheel afkoelen.
  • Giet de Brandy door het geheel en schep goed om.
  • Schep het mengsel in gesteriliseerde potten.
  • Giet een klein beetje brandy op het mengsel zodat het geheel onder de drank blijft.
  • Zet de potten zeker 4 weken voor gebruik in de koelkast.
  • Deze blijft in de koelkast zeker een jaar goed.

Succes!

%d bloggers liken dit: