Ovenschotel met pastinaak, knolselderij, asperges, zalm en spek met een topje brie. Maar ook heerlijk koud als tapas!

knolselderij pastinaakgif

Ingrediënten bijgerecht voor 4 personen.
Of als tapas 12 personen

2 pastinaak
1 knolselderij
3 eieren
2 tl Za’atar  ( of ook lekker Italiaanse kruiden)
150 g zalm
300 g groene aspergetips
3 lente uitjes
150 g gerookt ontbijtspek ( vleeswaren)
150 g brie
1,5 l groentebouillon

Bereiding:

  • Schil de pastinaak en de knolselderij.
  • Snij de pastinaak en de knolselderij in dunne plakken ( ong. 0,5 cm).
  • Bak het spek krokant ( onder de grill of in pan).
  • Breng bouillon aan de kook.
  • Blancheer hierin 2 minuten de pastinaak en de knolselderij.
  • Schep de groenten uit de bouillon en spoel met koud water af.
  • Blancheer 1 minuut de asperges.
  • Schep de asperges uit de pan en spoel af met koud water.
  • Verwarm de oven op 180 °C.
  • Kluts de 2 eieren samen met de Za’atar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in van ong. Ø 28 cm.
  • begin de onderkant te bedekken met de helft van de knolselderij en de pastinaak.
  • Voeg dan de spek toe en de asperges.
  • Nog een 1/4 laagje knolselderij.
  • verdeel de zalm over de knolselderij.
  • Verdeel de lente ui over de zalm.
  • Dek af met knolselderij.
  • Giet het ei over het geheel en klop met de schaal een paar keer op het aanrechtblad zodat de ei zich over de schotel verdeeld.
  • Zet de schaal 40 minuten in de oven.
  • Combi-stoomoven 35 min/medium vocht/180°C
  • 10 minuten voor het eind leg je plakken van 1/2 cm brie op de schotel.

Succes!

Lekker als bijgerecht, maar ook heerlijk koud als tapas.

IMG_4900

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: