Pesto Genovese di Enrico

42

Ingrediënten:

6 verse takjes Basilicum alleen blaadjes
2 teentjes knoflook
50 g Parmezaanse kaas
30 g Pecorino kaas
40 g pijnboompitten
80 ml extra virgin olijfolie
Een mespuntje zeezout ( met zeezout blijft de pesto mooi groen)

 

Bereiding:

  • Was en droog de basilicumblaadjes.
  • Pel de knoflook.
  • Wrijf de knoflook fijn ( gebruik een vijzel).
  • Voeg de pijnboompitten toe en vijzel door tot er een crème ontstaat.
  • Voeg de pijnboompitten toe en wrijf en tot een crème.
  • Voeg de basilicum en zout toe en blijf de stamper tegen de zijkant van de vijzel wrijven.
  • Voeg nu druppelsgewijs de olie toe.

Succes!
 

1 reactie

  1. Pingback: Naar Asti Italië met Sacla. | Smulboks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: