Quiche met bieten, geitenkaas en balsamico

bietenquichegifIngrediënten:
voor 6-8 personen

6 plakken bladerdeeg
6 eieren
125 ml kookroom
100 g geraspte oude kaas
500 g gekookte bieten, in partjes
150 g geitenkaas
2 rode uien
olijfolie
4 el rode balsamicoazijn
boter om in te vetten
100 g rucola
zout en peper
quichevorm van 26 cm ∅
2-3 el vloeibare honing
3 el gehakte walnoten

biet

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C / COMBI-STOOMOVEN 190°C
  • Pel de uien en snij deze in ringen.
  • Bak de ringen in een pan met een scheutje olijfolie.
  • Blus af met de balsamicoazijn.
  • Vet de quichevorm in met boter.
  • Laat de bladerdeeg vellen ontdooien.
  • Bekleed de bodem van de vorm met de bladerdeegvellen 3 cm tegen de rand omhoog.
  • Prik gaatjes in de bodem met een vork.
  • Verdeel de partjes biet en de ui ringen over de bodem.
  • Meng de eieren, de geraspte kaas en de room in een kom.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het eimengsel over de bietjes.
  • Snij 100 g geitenkaas in plakken en verdeel deze over de Quiche.
  • Bak de quiche in 45 min goudbruin
  • COMBI-STOOMOVEN 40 min/25% vocht 190°C.
  • Brokkel de overgebleven geitenkaas in kleine stukjes.

Serveer met de honing, de geitenkaas, rucola en gehakte walnoten

Succes!

Bron: lidl en eigen aanpassing

%d bloggers liken dit: