Tarte tatin met regenboog wortel.

regenboog

  • 500 g regenboog wortels
  • 20 g boter
  • 3 takjes verse tijm/ of rozemarijn
  • 1 el balsamico azijn
  • ½ el vloeibare honing
  • 1½ mespunt zout
  • rol bladerdeeg ( ik gebruik meestal de versrol van Tante Fanny) natuurlijk kan je ook diepvries plakjes bladerdeeg gebruiken.

ingr. wortel

  • Schraap de wortels.
  • Oven voorverwarmen op 180 °C.
  • Snijd de wortels overdwars door het midden.
  • Smelt boter in een grote koekenpan op laag vuur.
  • Voeg zodra de boter begint te bruisen de wortels en tijm toe.
  • Bak 15 minuten door maar keer de wortels regelmatig.

5

  • Neem de pan van het vuur en roer het zout de honing en azijn toe.
  • Leg de wortels op de bodem van de taartvorm met de bolle kant naar beneden.

1 (2)

  • Snijd uit de bladerdeegplak een schijf die net iets groter is dan de taartvorm.

4

  • Leg deze op de wortels en stop de randen in.
  • Prik gaatjes in het bladerdeeg.

prik

  • Bak de taart 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het bladerdeeg gerezen en goudbruin is.
  • Leg een groot bord op de vorm en draai de tarte tatin voorzichtig om op het bord.
  • Besmeer de wortels met een dun laagje honing en zet de taart vervolgens nog 5 minuten in de oven.
  • Serveer hem warm.

Succes!

%d bloggers liken dit: