Schorseneren met peterselie saus en een vleugje kerrie
Ingrediënten:
Voor 4 personen
600 gram schorseneren 20 gram boter voor in het kookvocht
Voor de saus:
20 g roomboter
20 g bloem
¼ liter kookvocht
nootmuskaat
peper
zout
citroensap
1 el verse gehakte peterselie.
½ zeer fijn gesnipperd uitje
1 tl kerrie poeder
150 g spekreepjes
Bereiding:
- Maak de schorseneren schoon.
- Je kan een dunschiller gebruiken of je schraapt ze als een wortel.
- Spoel de schorseneren af.
- Leg ze za het snijden in een bak water met een scheutje citroen ( voor het verkleuren)
- Snijd ze in de gewenste lengte.
- Breng in een pan de schorseneren aan de kook ( zoveel water dat ze helemaal bedekt zijn. 15 tot 20 min.
- Klontje boter bij het geheel. ( dan blijven de schorseneren mooi wit)
- Giet de groenten af maar vang het kookvocht op.
- Breng ¼ liter kookvocht weer aan de kook.
- Neem een steelpan en giet hier een klein scheutje olie in.
- Fruit het gesnipperde uitje aan.
- Voeg de kerriepoeder toe.
- 1 min. omscheppen.
- Voeg nu de 20 g roomboter toe.
- Als de roomboter vloeibaar is geworden voeg je de bloem toe.
- Gas laag en goed doorroeren.
- Giet nu beetje bij beetje het kookvocht toe.
- Gehakte peterselie erbij.
- Kook 2 eieren hard.
- Zodra deze hard zijn snij je deze in kleine stukjes.
- Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Leg de schorseneren op een schaal en giet de saus erover.
- Serveer met een beetje gehakte peterselie de 2 eitjes en uitgebakken spekjes.