Schorseneren met peterselie saus en een vleugje kerrie

schors

Schorseneren met peterselie saus en een vleugje kerrie

Ingrediënten:
Voor 4 personen

600 gram schorseneren 20 gram boter voor in het kookvocht
Voor de saus:
20 g roomboter
20 g bloem
¼ liter kookvocht
nootmuskaat
peper
zout
citroensap
1 el verse gehakte peterselie.
½ zeer fijn gesnipperd uitje
1 tl kerrie poeder
150 g spekreepjes

Bereiding:

  • Maak de schorseneren schoon.
  • Je kan een dunschiller gebruiken of je schraapt ze als een wortel.
  • Spoel de schorseneren af.
  • Leg ze za het snijden in een bak water met een scheutje citroen ( voor het verkleuren)

IMG_1911

  • Snijd ze in de gewenste lengte.
  • Breng in een pan de schorseneren aan de kook ( zoveel water dat ze helemaal bedekt zijn. 15 tot 20 min.
  • Klontje boter bij het geheel. ( dan blijven de schorseneren mooi wit)
  • Giet de groenten af maar vang het kookvocht op.
  • Breng ¼ liter kookvocht weer aan de kook.
  • Neem een steelpan en giet hier een klein scheutje olie in.
  • Fruit het gesnipperde uitje aan.

IMG_1913

  • Voeg de kerriepoeder toe.
  • 1 min. omscheppen.
  • Voeg nu de 20 g roomboter toe.
  • Als de roomboter vloeibaar is geworden voeg je de bloem toe.
  • Gas laag en goed doorroeren.
  • Giet nu beetje bij beetje het kookvocht toe.
  • Gehakte peterselie erbij.
  • Kook 2 eieren hard.
  • Zodra deze hard zijn snij je deze in kleine stukjes.
  • Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Leg de schorseneren op een schaal en giet de saus erover.
  • Serveer met een beetje gehakte peterselie de 2 eitjes en uitgebakken spekjes.

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?