Serranoham gevuld met honing/geitenkaas en honing/balsamicostroopje

Serranorolletjes

Ingrediënten:

12 plakjes serrano ham
200 ml rode balsamico azijn
20 g bruine suiker
100 ml honing
120 g suiker
2 el pijnboompitten
milde geitenkaas bv. geitenkaas met honing 45+
4 lente uitjes
tuinkers

Bereiding:

  • De balsamico de honing en de suiker op een laag vuur laten inkoken tot ongeveer de helft.
  • Het stroopje af laten koelen.
  • Snij de lente ui in ringetjes.

serrano met lente ui

 

  • Verdeel de geitenkaas over 12 plakjes serranoham.
  • Verdeel de ringetjes lente ui over de geitenkaas.

serrano met geitenkaas en kente ui

  • Rol de plakjes op.
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Zet 4 mooie bordjes klaar en leg op elk bordje 3 rolletjes.
  • Giet het stroopje over de rolletjes.
  • Serveer met geknipte tuinkers en pijnboompitjes.

Succes!

Stroopje over? Geen probleem, deze is ook lekker bij een kaasplateau.

serranoham met geitenkaas en honing

 

 

%d bloggers liken dit: