Spanakopita

50

Ingrediënten:
voor 4 personen

handjevol pijnboompitten
6 bosuitjes
3 teentjes knoflook
800 g verse bladspinazie
1 bosje verse peterselie
400 g feta
2 eieren
tien vellen filodeeg uit de diepvries ( ik heb ze van www.easybakery.nl genomen) roomboter

Bereiding:

  • De oven voorverwarmen op 180 ºC.
  • Bosuitjes en de knoflook snijden.
  • Bak dit geheel in een grote koekenpan op laag pitje.
  • Voeg na een paar minuutjes de spinazie toe.
  • De spinazie gaat nu behoorlijk slinken.
  • Na een minuut of 10 voeg je de peterselie toe die je van tevoren gesneden hebt.
  • Nog even een minuutje doorbakken.
  • Zet het vuur uit en laat de spinazie afkoelen in een vergiet.
  • Verbrokkel de feta en voeg hierbij de 2 eieren.
  • Snufje peper en zout toevoegen.
  • Haal nu het filodeeg uit de verpakking en leg er een vochtige theedoek op anders drogen ze uit.
  • Leg een stuk keukenpapier op je bakplaat en leg hierop 2 filodeeg vellen naast elkaar en laat ze elkaar iets overlappen.
  • Roomboter laten smelten en de 1e laag besmeren met een kwastje.
  • 2e laag filodeeg erop, weer besmeren en herhaal dit met de 3e, en 4e laag. 5e laag niet.
  • Hierop schep je het spinazie mengsel dat wel goed uitgelekt moet zijn. (Zo niet dan even met de hand uitknijpen)
  • Daarop komt het feta mengsel. En de Pijnboompitjes die ik van tevoren even aangezet heb in de pan zonder boter.
  • Smeer de zijkanten van het filodeeg in met eiwit en klap het geheel dicht.
  • Weer even de zijkanten insmeren met eiwit en randje dichtvouwen.
  • Bestrijk nu het geheel in met eiwit.
  • Schuif de bakplaat de oven in en bak 30 tot 35 minuten, totdat de Spanakopita goudbruin is.

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: