Spanakopita

50

Ingrediënten:
voor 4 personen

handjevol pijnboompitten
6 bosuitjes
3 teentjes knoflook
800 g verse bladspinazie
1 bosje verse peterselie
400 g feta
2 eieren
tien vellen filodeeg uit de diepvries ( ik heb ze van www.easybakery.nl genomen) roomboter

Bereiding:

  • De oven voorverwarmen op 180 ºC.
  • Bosuitjes en de knoflook snijden.
  • Bak dit geheel in een grote koekenpan op laag pitje.
  • Voeg na een paar minuutjes de spinazie toe.
  • De spinazie gaat nu behoorlijk slinken.
  • Na een minuut of 10 voeg je de peterselie toe die je van tevoren gesneden hebt.
  • Nog even een minuutje doorbakken.
  • Zet het vuur uit en laat de spinazie afkoelen in een vergiet.
  • Verbrokkel de feta en voeg hierbij de 2 eieren.
  • Snufje peper en zout toevoegen.
  • Haal nu het filodeeg uit de verpakking en leg er een vochtige theedoek op anders drogen ze uit.
  • Leg een stuk keukenpapier op je bakplaat en leg hierop 2 filodeeg vellen naast elkaar en laat ze elkaar iets overlappen.
  • Roomboter laten smelten en de 1e laag besmeren met een kwastje.
  • 2e laag filodeeg erop, weer besmeren en herhaal dit met de 3e, en 4e laag. 5e laag niet.
  • Hierop schep je het spinazie mengsel dat wel goed uitgelekt moet zijn. (Zo niet dan even met de hand uitknijpen)
  • Daarop komt het feta mengsel. En de Pijnboompitjes die ik van tevoren even aangezet heb in de pan zonder boter.
  • Smeer de zijkanten van het filodeeg in met eiwit en klap het geheel dicht.
  • Weer even de zijkanten insmeren met eiwit en randje dichtvouwen.
  • Bestrijk nu het geheel in met eiwit.
  • Schuif de bakplaat de oven in en bak 30 tot 35 minuten, totdat de Spanakopita goudbruin is.

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?