Stoomgroenten met pittige knoflookdressing
Voor 4 personen:
6 teentjes knoflook
3 tl ketjap manis
1 tl honing
2 tl citroensap
¼ tl versgemalen peper
2 tl sesamzaadjes
¼ meiknol
een paar stronkjes bloemkool
1 winterpeen
1 ui
8 radijsjes
2 lente uitjes
2 el Parmezaanse kaas
klein bosje bieslook
zout
Bereiding:
- Was de groenten
- Halveer de radijsjes
- Snij de winterpeen in blokjes ( 2 cm)
- Scheur de bloemkool in kleine roosjes.
- Snij de meiknol in dobbelsteentjes.
- Snij de ui in ringen.
- Snij de lente ui in ringetjes.
- Leg alle groenten in een stoommandje en stoom deze ongeveer een kwartier tot 20 minuten.
- Stoomoven: 15 min/full steam
- In de tussentijd pers je het knoflook en meng deze met het citroensap, de peper, de honing en de ketjap.
- Breng op smaak met zout.
- Meng de dressing door de gestoomde groenten.
- Snij de bieslook in kleine stukjes.
- Dien op met de Parmezaanse kaas, bieslook en sesamzaadjes.
Je kan ook andere groenten gebruiken bv. peultjes, venkel, koolrabi enz.
Succes!