Stoomgroenten met pittige knoflookdressing


Stoomgroenten met pittige knoflookdressing
Voor 4 personen:

6 teentjes knoflook
3 tl ketjap manis
1 tl honing
2 tl citroensap
¼ tl versgemalen peper
2 tl sesamzaadjes
¼ meiknol
een paar stronkjes bloemkool
1 winterpeen
1 ui
8 radijsjes
2 lente uitjes
2 el Parmezaanse kaas
klein bosje bieslook
zout

Bereiding:

  • Was de groenten
  • Halveer de radijsjes
  • Snij de winterpeen in blokjes ( 2 cm)
  • Scheur de bloemkool in kleine roosjes.
  • Snij de meiknol in dobbelsteentjes.
  • Snij de ui in ringen.
  • Snij de lente ui in ringetjes.
  • Leg alle groenten in een stoommandje en stoom deze ongeveer een kwartier tot 20 minuten.
  • Stoomoven: 15 min/full steam
  • In de tussentijd pers je het knoflook en meng deze met het citroensap, de peper, de honing en de ketjap.
  • Breng op smaak met zout.
  • Meng de dressing door de gestoomde groenten.
  • Snij de bieslook in kleine stukjes.
  • Dien op met de Parmezaanse kaas, bieslook en sesamzaadjes.

Je kan ook andere groenten gebruiken bv. peultjes, venkel, koolrabi enz.

Succes!

%d bloggers liken dit: