Tortilla Española ( Spaanse Omelet)

FullSizeRender

Ingrediënten:

4 eieren
3 aardappelen
1 ui olijfolie
peterselie
2 teentjes knoflook
peper
zout

Bereiding:

  • Klop de 4 eieren luchtig op, gebruik geen mixer maar liefst gewoon vork.
  • De ui versnipperen en de knoflook uitpersen en aanfruiten in olijfolie.
  • De knoflook en de ui even laten uitlekken anders word de tortilla zo vet.
  • Zodra de uitjes en de knoflook zijn uitgelekt voeg je dit bij de eieren. De aardappelen in kleine blokjes snijden van ongeveer 1 cm.
  • Frituur deze blokjes in een pan met een klein laagje olijfolie. ( echt niet te veel hoor)
  • Deksel op de pan en ietsjes zacht laten worden.
  • De aardappelblokjes af laten koelen en dit vervolgens ook toevoegen bij het eimengsel.
  • Alles goed doorroeren, en in een pan met een diameter van ongeveer 20 cm gieten.
  • Vet eerst wel de pan in met olijfolie.
  • De tortilla rustig 15 minuten laten doorbakken op het laagste vuurtje.
  • Nu moet je hem keren om zo aan beide kanten een bruin korstje te krijgen.
  • Foefje: laat de tortilla op een bord glijden, zet dan de pan boven op het bord en zwier deze in een keer om.
  • Nu weer even 15 minuten op laag vuurtje doorbakken.

 

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: