Tortilla Española ( Spaanse Omelet)

FullSizeRender

Ingrediënten:

4 eieren
3 aardappelen
1 ui olijfolie
peterselie
2 teentjes knoflook
peper
zout

Bereiding:

  • Klop de 4 eieren luchtig op, gebruik geen mixer maar liefst gewoon vork.
  • De ui versnipperen en de knoflook uitpersen en aanfruiten in olijfolie.
  • De knoflook en de ui even laten uitlekken anders word de tortilla zo vet.
  • Zodra de uitjes en de knoflook zijn uitgelekt voeg je dit bij de eieren. De aardappelen in kleine blokjes snijden van ongeveer 1 cm.
  • Frituur deze blokjes in een pan met een klein laagje olijfolie. ( echt niet te veel hoor)
  • Deksel op de pan en ietsjes zacht laten worden.
  • De aardappelblokjes af laten koelen en dit vervolgens ook toevoegen bij het eimengsel.
  • Alles goed doorroeren, en in een pan met een diameter van ongeveer 20 cm gieten.
  • Vet eerst wel de pan in met olijfolie.
  • De tortilla rustig 15 minuten laten doorbakken op het laagste vuurtje.
  • Nu moet je hem keren om zo aan beide kanten een bruin korstje te krijgen.
  • Foefje: laat de tortilla op een bord glijden, zet dan de pan boven op het bord en zwier deze in een keer om.
  • Nu weer even 15 minuten op laag vuurtje doorbakken.

 

Succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?