Ingrediënten:
4 eieren
3 aardappelen
1 ui olijfolie
peterselie
2 teentjes knoflook
peper
zout
Bereiding:
- Klop de 4 eieren luchtig op, gebruik geen mixer maar liefst gewoon vork.
- De ui versnipperen en de knoflook uitpersen en aanfruiten in olijfolie.
- De knoflook en de ui even laten uitlekken anders word de tortilla zo vet.
- Zodra de uitjes en de knoflook zijn uitgelekt voeg je dit bij de eieren. De aardappelen in kleine blokjes snijden van ongeveer 1 cm.
- Frituur deze blokjes in een pan met een klein laagje olijfolie. ( echt niet te veel hoor)
- Deksel op de pan en ietsjes zacht laten worden.
- De aardappelblokjes af laten koelen en dit vervolgens ook toevoegen bij het eimengsel.
- Alles goed doorroeren, en in een pan met een diameter van ongeveer 20 cm gieten.
- Vet eerst wel de pan in met olijfolie.
- De tortilla rustig 15 minuten laten doorbakken op het laagste vuurtje.
- Nu moet je hem keren om zo aan beide kanten een bruin korstje te krijgen.
- Foefje: laat de tortilla op een bord glijden, zet dan de pan boven op het bord en zwier deze in een keer om.
- Nu weer even 15 minuten op laag vuurtje doorbakken.
Succes!