Ingrediënten:
voor 6-8 personen
6 plakken bladerdeeg
6 eieren
125 ml kookroom
100 g geraspte oude kaas
200 g gerookte zalm
4 medium wortels, schoon geraspt en in plakjes van 1/2 cm.
olijfolie
2 lente-uien in ringen
boter om in te vetten
zout en peper
bosje verse dille
quichevorm 26 cm ∅
1 citroen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C / COMBI-STOOMOVEN 190°C
- Pers een halve citroen uit en snij de andere helft in dunne plakjes.
- Bak de worteltjes 5 min. in een pan met een scheutje olijfolie.
- Vet de quichevorm in met boter.
- Laat de bladerdeeg vellen ontdooien.
- Bekleed de bodem van de vorm met de bladerdeegvellen 3 cm tegen de rand omhoog.
- Prik gaatjes in de bodem met een vork.
- Verdeel de zalm, de lente-ui en de worteltjes over de bodem.
- Meng de eieren, het citroensap, de room en de geraspte kaas in een kom.
- Verdeel het eimengsel over de zalm.
- Bak de zalmquiche in 45 min goudbruin
- COMBI-STOOMOVEN 40 min/25% vocht 190°C.
Serveer met partjes citroen en gesneden dille.
Succes!
Bron: lidl met eigen invulling