Zalmquiche met worteltjes lente-ui en dille

 

zalmquiche met worteltjes lente-ui en dille
Ingrediënten:
voor 6-8 personen

6 plakken bladerdeeg
6 eieren
125 ml kookroom
100 g geraspte oude kaas
200 g gerookte zalm
4 medium wortels, schoon geraspt en in plakjes van 1/2 cm.
olijfolie
2 lente-uien in ringen
boter om in te vetten
zout en peper
bosje verse dille
quichevorm 26 cm ∅
1 citroen

IMG_3260

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C / COMBI-STOOMOVEN 190°C
  • Pers een halve citroen uit en snij de andere helft in dunne plakjes.
  • Bak de worteltjes 5 min. in een pan met een scheutje olijfolie.
  • Vet de quichevorm in met boter.
  • Laat de bladerdeeg vellen ontdooien.
  • Bekleed de bodem van de vorm met de bladerdeegvellen 3 cm tegen de rand omhoog.
  • Prik gaatjes in de bodem met een vork.

ham2

  • Verdeel de zalm, de lente-ui en de worteltjes over de bodem.
  • Meng de eieren, het citroensap, de room en de geraspte kaas in een kom.
  • Verdeel het eimengsel over de zalm.
  • Bak de zalmquiche in 45 min goudbruin
  • COMBI-STOOMOVEN 40 min/25% vocht 190°C.

Serveer met partjes citroen en gesneden dille.

Succes!

zalmquiche met worteltjes lente-ui en dillegif

Bron: lidl met eigen invulling

%d bloggers liken dit: