Boerenkoolomelet met aardpeer en pastinaak

boerenkool gif

Ingrediënten
voor 1 omelet

50 g spekjes
2 eieren
1 aardpeer
1 pastinaak
handje vol gesneden boerenkool
1 rode ui
1 lente ui
40 g geraspte kaas
1 tl paprikapoeder
peper
zout
scheutje olie

ingredienten boerenkool omelet

Bereiding:

    • Giet een scheutje olie in de pan en bak hierin de spekjes krokant.
    • Snij de ui in grove stukken en voeg deze toe.
    • Schil de aardpeer en snij deze in blokjes en voeg toe.
    • Schil repen( met een kaasschaaf) van de pastinaak en voeg toe.
    • Het geheel 2 minuten door laten bakken.
    • Schep nu de boerenkool erdoor en bak 2 minuten mee.

boerenkool in pan

    • Schep het geheel uit de pan en laat iets afkoelen
    • Roer 1 ei, de paprikapoeder en de geraspte kaas door het geheel.
    • Giet een scheutje olie in een koekenpan en schep het geheel hierin.
    • Zet de deksel op de pan en laat 3 minuten op zacht vuurtje doorbakken.
    • Na 3 minuten breek je het andere eitje boven de omelet.
    • Deksel op de pan en gaar laten worden.
    • Breng op smak met peper en zout.
    • Serveren met ringetjes lente ui.

Succes!

%d bloggers liken dit: