Ingrediënten
voor 1 omelet
50 g spekjes
2 eieren
1 aardpeer
1 pastinaak
handje vol gesneden boerenkool
1 rode ui
1 lente ui
40 g geraspte kaas
1 tl paprikapoeder
peper
zout
scheutje olie
Bereiding:
- Giet een scheutje olie in de pan en bak hierin de spekjes krokant.
- Snij de ui in grove stukken en voeg deze toe.
- Schil de aardpeer en snij deze in blokjes en voeg toe.
- Schil repen( met een kaasschaaf) van de pastinaak en voeg toe.
- Het geheel 2 minuten door laten bakken.
- Schep nu de boerenkool erdoor en bak 2 minuten mee.
- Schep het geheel uit de pan en laat iets afkoelen
- Roer 1 ei, de paprikapoeder en de geraspte kaas door het geheel.
- Giet een scheutje olie in een koekenpan en schep het geheel hierin.
- Zet de deksel op de pan en laat 3 minuten op zacht vuurtje doorbakken.
- Na 3 minuten breek je het andere eitje boven de omelet.
- Deksel op de pan en gaar laten worden.
- Breng op smak met peper en zout.
- Serveren met ringetjes lente ui.
Succes!