Broodbollen met stoofvlees

9

Ingrediënten:
voor 10 grote bollen

1000 g riblappen
1 flesje donker bier
1 el Zaanse grove mosterd
25 ml rode balsamico azijn
4 a 5 el appelstroop
4 el bruine basterdsuiker
6 teentjes knoflook
8 jeneverbessen
6 kruidnagels
6 laurierblaadjes
1 volle tl komijnzaad
4 middelgrote uien
2 dikke plakken Indische cake
1 bouillonblokje ( vlees)
scheutje olie
150 ml water
2 eieren
pak broodmix wit
sesamzaadjes.

 10

Bereiding

  • Snij 1000 g runderlappen in blokjes van 2 cm bij 2 cm, en bak deze met een klontje boter (er komt waarschijnlijk veel water af, dus zodra ze rondom gebakken zijn doe je het vlees even in een vergiet en laat deze even uitlekken).
  • In een pan de uiringen en knoflook aanfruiten.
  • Voeg het komijnzaad en de bruine basterd suiker toe.
  • 1 minuutje op hoog vuur en afblussen met 25 ml Balsamico azijn.
  • Vlees weer toevoegen. Minuutje omroeren.
  • 1 flesje donker bier toevoegen.
  • Alles aan de kook brengen.
  • Toevoegen. 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 6 laurierblaadjes, 8 jeneverbessen, 6 kruidnagels 1 bouillonblokje (rund) en 150 ml water.
  • Even weer aan de kook brengen en voeg dan 4 grote eetlepels Rinse appelstroop toe.
  • Vervolgens 1 el Zaanse of Groningse grove mosterd er bij.
  • Het geheel lekker 2 uur op laag pitje laten pruttelen.
  • Na 2 uur 2 dikke plakken Indische cake insmeren met grove mosterd en gewoon erboven opleggen.
  • Deksel er weer op en nog even een uurtje door laten pruttelen.
  • Laat het geheel afgekoeld is voeg je een ei door het geheel.
  • schep het in 10 siliconen cakevormpjes.
  • Vries de vormpjes in. (dit duurt ongeveer 3 uur).

111

  • Maakt nu de broodmix volgens het pak klaar.
  • Rol het brooddeeg uit.
  • Snijd er 10 grote vierkante stukken uit.
  • Smeer de plakjes brooddeeg aan 1 kant met eiwit in.
  • Leg de bevroren hachee in het midden en vouw deze goed dicht.
  • Draai nu de bollen om.
  • Maak gaatje aan de bovenkant.
  • Smeer de bollen met eiwit in en besprenkel ze met sesamzaad.
  • Laat nu de bollen buiten de koelkast 1 uur rusten op een bakplaat met keukenpapier.

12

  • Bak de bollen af volgens de bereidingswijze die op het pak broodmix staat.

13

Succes!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: